Een tegeltaxi haalt in Putten zware terrastegels op bij mensen die hun tuin willen vergroenen. Het was een van de acties die Veluwe Duurzaam coördineerde.
Volledig scherm
PREMIUM
Een tegeltaxi haalt in Putten zware terrastegels op bij mensen die hun tuin willen vergroenen. Het was een van de acties die Veluwe Duurzaam coördineerde. © Ruben Schipper Fotografie

Opvolger Veluwe Duurzaam heeft (nog) geen coaches die thuis besparende tips komen geven

Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe is nog op zoek naar coaches die bij mensen thuis advies willen geven over het nemen van energiebesparende maatregelen. Het loket is de opvolger van Veluwe Duurzaam, dat tot 1 maart de inwoners van zeven Noord-Veluwse gemeenten hielp met informatie over energie besparen en klimaatadaptie.

5 reacties

 • gert Van emous

  2 maanden geleden
  Ik kan niet begrijpen tot je ophoudt met iets wat zeer goed was. Ik kon het ook niet begrijpen tot de mensen die bij je langs kwamen alles pro deo moesten doen. Mijn idee is tot we straks weer overal achteraan lopen en tot de hoge heren er met de € er vandoor gaan. Sorry dat de vrijwilligers die dit pro deo hebben uitgevoerd nu zo worden behandelt.
 • Bart van Schie

  3 maanden geleden
  Een aanbestedingsprocedure met vergelijking op prijs en kwaliteit en dan wint een club uit Amsterdam zonder coaches en binding met de regio. Bijzonder dat de kwaliteit dan toch beter is dan VeluweDuurzaam! Misschien kunnen de coaches alsnog via VeluweDuurzaam worden ingehuurd tegen een financiële vergoeding
 • R. Gerritsen

  3 maanden geleden
  Vrijwilligers bij het nieuwe duurzaamheids loket doen het werk en het nieuwe duurzaamheids loket Noord Veluwe strijkt de centen op!
 • Kees Van den Berg

  3 maanden geleden
  Jammer dat de gemeente alleen naar geld kijkt en niet naar inhoud, het vele goede werk wordt beëindigd
 • Patricia Andriessen

  3 maanden geleden
  Jammer dat ze gestopt zijn met Veluwe Duurzaam! Wij hebben recent een uitermate prettige ervaring met hun adviseur gehad en zeer nuttige adviezen gekregen. Duidelijke uitleg van de warmtefoto’s en een helder rapport met linkjes voor energiebesparende opties.
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?