Volledig scherm
De gemeente Oldebroek liet na klachten een verkeersbord plaatsen. © Floris Brandriet

Overlast door agressieve roofvogel in Oldebroek lijkt voorbij

De overlast door een agressieve roofvogel aan de Bovenheigraaf in Oldebroek lijkt voorbij. Het beest stortte zich begin deze zomer op passerende hardlopers, fietsers en zelfs voorbijrijdende auto’s. De gemeente plaatste daarop verkeersborden om weggebruikers te waarschuwen.

De gemeente Oldebroek ontving in juni klachten over de vogel, die wandelaars en hardlopers aanviel. ,,Waarschijnlijk gaat het om een buizerd’’, laat woordvoerder Ryanne Woudstra van de gemeente Oldebroek weten. ,,In de laatste week van juni hebben we drie klachten gehad op één dag. Dit was ook aanleiding voor ons om deze borden te plaatsen.’’

‘Let op!! Agressieve roofvogel’. Twee borden met die tekst staan langs de Bovenheigraaf, ongeveer halverwege tussen de voetbalvelden van Owios en ’t Harde. Sinds ze geplaatst zijn, heeft de gemeente echter geen klachten meer ontvangen. Een kijkje ter plekke levert ook niets op: de vogel laat zich niet zien en een passerende hardloper zegt dat hij nooit is aangevallen door de roofvogel, ondanks dat hij hier vaker loopt. Volgens Woudstra is het de eerste keer dat de gemeente op deze locatie dergelijke borden heeft geplaatst.

Ook in Apeldoorn en Twello viel een buizerd deze zomer hardlopers aan. Daarbij raakten mensen daadwerkelijk gewond. Of dat in Oldebroek ook is gebeurd, is onduidelijk.

Wel last gehad van de roofvogel in Oldebroek? Of zelfs aangevallen? Mail de verslaggever!

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe