Volledig scherm
De provincie Gelderland heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek, Rijkswaterstaat en Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek B.V. © Provincie Gelderland

Papieren voor nieuwe afrit bij bedrijvenpark H2O getekend

De papieren zijn getekend: de provincie Gelderland heeft donderdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek, Rijkswaterstaat en Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek B.V. voor een nieuwe op- en afrit bij Bedrijventerrein H2O en de A28.

Voor de ontwikkeling van het bedrijvenpark H2O bij Hattemerbroek, aan de zuidzijde van de A28, is een goede, rechtstreekse ontsluiting op de snelweg nodig. Aangezien het aanpassen van de afrit Wezep geen oplossing is,  komt er een nieuwe aansluiting Wezep/H2O, ter hoogte van de Voskuilerdijk. Daarnaast komt er een verbindingsweg tussen de nieuwe aansluiting en de Zuiderzeestraatweg (N308), de kruising Rondweg – Duurzaamheidsstraat wordt aangepast en de bestaande afrit Wezep op de A28 komt dan te vervallen.

De provincie treedt onder andere op als opdrachtgever, zal zorgen voor de planvoorbereiding en de aanbesteding. Nadat Gedeputeerde Staten in 2013 al eens 5 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor dit project, gaat het nu om nog eens 3,9 miljoen euro extra. In ruil daarvoor komt er wel een verkenner van de provincie naar het gebied, die de samenwerking tussen de verschillende gemeenten bekijkt. De totale kosten om bedrijvenpark H2O goed aan te sluiten op de snelweg bedragen 20 miljoen euro. 

Veluwe