Volledig scherm
Subtropisch recreatiebad De Veldkamp in Wezep. foto Tom van Dijke

Personeel De Veldkamp Wezep akkoord met sociaal plan

WEZEP - Het personeel van zwembad De Veldkamp in Wezep is akkoord gegaan met het sociaal plan. De gemeente Oldebroek gaf eerder dit jaar aan daar 1,9 miljoen euro voor te willen uittrekken, zodat het zwembad geprivatiseerd kan worden. Sportfondsen Nederland neemt zowel de exploitatie als de negen personeelsleden over.

De gemeenteraad van Oldebroek ging begin juli al akkoord met het sociaal plan, waar volgens sommige raadsleden een 'gouden randje' aan zit. Zo zijn de personeelsleden voor tien jaar verzekerd van werk. Toch hadden ze vier maanden nodig om akkoord te gaan.

Maandag ging de kogel door de kerk. Manager Henk Kits van De Veldkamp bevestigt het akkoord, maar wil geen verdere toelichting geven.

Wethouder Lydia Groot zei begin juli al begrip te hebben voor het gevoel van de personeelsleden. "Ze krijgen een andere werkgever en dat is een grote verandering waar niet iedereen even makkelijk mee kan omgaan."

Sportfondsen Groep, waar Sportfondsen Nederland onder valt, is een private onderneming met een omzet van zo'n 110 miljoen euro, waar meer dan drieduizend mensen werken. Sportfondsen Groep exploiteert, via een honderdtal ondernemingen, meer dan 550 voorzieningen zoals zwembaden, sporthallen en sportcentra.

Het bedrijf exploiteert ook de zwembaden in Kampen (De Steur), Nunspeet (De Brake) en Vaassen (De Koekoek).

Volledig scherm
Topdrukte bij subtropisch zwembad De Veldkamp. Eigen foto

Veluwe