Volledig scherm
Pieter Zwart. © Frans Paalman

Pieter Zwart (25) uit Oldebroek in hoofdredactie Voetbal International

De 25-jarige Pieter Zwart uit Oldebroek treedt toe tot de hoofdredactie van Voetbal International. Zwart werd dit jaar nog verkozen tot Sportjounalistiek Talent van het Jaar.

De afgelopen maanden werkte Voetbal International met een hoofdredactie ad interim. Daarin zaten Taco van den Velde, Peter Wekking en de inmiddels vertrokken Dennis van Luling. Zwart neemt de plek in van Van Luling.

De jonge Oldebroeker werkt al bij Voetbal International als 'aanvoerder' van VI PRO, het digitale platform van VI waarop abonnees diverse vormen van achtergrondjournalistiek voorgeschoteld krijgen.

Volgens Sanne Visser, directeur van Voetbal International, laat de toetreding van de jonge Oldebroeker zien dat de blik van haar medium 'gericht op de toekomst' is. Taco van den Velde en Peter Wekking worden gezien als cultuurbewakers.

  1. Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’
    PREMIUM
    interview

    Wezepse eigenaar coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’

    Of hij er nog wel zin in heeft, vragen we coffeeshophouder Roy Lensink (42). Hij haalt zijn schouders op. ,,Ja hoor, nu wel weer.’’ De weg naar de opening van de vijfde Zwolse coffeeshop De Pijp was een lange, met bovendien veel hobbels. En dan te bedenken dat Wezeper Lensink al jarenlang met dit idee rondloopt. In Assendorp werd hem de deur gewezen en ook een ander pand ging op het laatste moment niet door. ,,Het was een lange strijd.’’

Veluwe