'Pietertje' kan beter schrijven dan voetballen en wordt dus baas bij Voetbal International

interview & video‘Pietertje! Kom maar even wisselen jongen!’ Het moet regelmatig vanaf de zijlijn bij VSCO’61 in Oosterwolde te horen zijn geweest. Net als in de beroemde reclame van Calvé pindakaas. Want ja, veel voetbaltalent had het ventje niet. ,,Mijn voeten konden niet doen wat in mijn hoofd zat.” Jaren later wordt Pietertje hoofdredacteur van Voetbal International.

'Pietertje' is Pieter Zwart. Net 25. Hij bestaat nog niet als het Nederlands elftal zijn enige prijs - het EK - wint in 1988. Zwart groeit op in Oldebroek en wordt wat Oranje betreft groot met dramatische uitschakelingen en gemiste penalty’s.

  1. Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?
    PREMIUM

    Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?

    Elk zichzelf respecterend buurtschap of dorp op de Veluwe heeft het: een feestweek. Met vertier voor alle leeftijden. Zo zit de feestweek van Hoge Enk, een buurtschap in de gemeente Elburg, er net op. En eindigt de zomer in augustus met het Emsterfeest (Epe), misschien wel de grootste van de regio. Maar wat is het belang van zo’n week? En komen er nog wel mensen op af? Een rondgang langs feesttenten en voorzitters.

Veluwe