'Pietertje' kan beter schrijven dan voetballen en wordt dus baas bij Voetbal International

interview & video‘Pietertje! Kom maar even wisselen jongen!’ Het moet regelmatig vanaf de zijlijn bij VSCO’61 in Oosterwolde te horen zijn geweest. Net als in de beroemde reclame van Calvé pindakaas. Want ja, veel voetbaltalent had het ventje niet. ,,Mijn voeten konden niet doen wat in mijn hoofd zat.” Jaren later wordt Pietertje hoofdredacteur van Voetbal International.

'Pietertje' is Pieter Zwart. Net 25. Hij bestaat nog niet als het Nederlands elftal zijn enige prijs - het EK - wint in 1988. Zwart groeit op in Oldebroek en wordt wat Oranje betreft groot met dramatische uitschakelingen en gemiste penalty’s.

  1. Oud-marathonkampioen René Ruitenberg uit Oldebroek is het schaatsen zat, behalve als het voor zijn eigen goede doel is
    PREMIUM

    Oud-marathon­kam­pi­oen René Ruitenberg uit Oldebroek is het schaatsen zat, behalve als het voor zijn eigen goede doel is

    Voormalig marathonschaatser René Ruitenberg uit Wezep reist volgende week weer naar de Weissensee. Het is voor de vijfde keer dat een groep schaatsers daar 200 kilometer over het ijs glijdt om geld in te zamelen voor zijn goede doel: het René Kids Centre in Namibië. De voormalig Nederlands kampioen marathonschaatsen en nummer dertien van de laatste Elfstedentocht (1997) schaatst zelf niet mee. Ruitenberg (49) voetbalt tegenwoordig, als spits van ESC 7.

Veluwe