Volledig scherm
Brand bij Plukon © Gerald Meijer

Plukon bouwt nieuw pand in Wezep

Plukon gaat voor zo'n 25 miljoen euro een nieuwe fabriek bouwen in Wezep. Dat is nodig vanwege de brand die er eind maart woedde. De brand was weliswaar niet verwoestend, maar er was zoveel rook- en roetschade dat de pluimveeverwerker besloot tot nieuwbouw.

Het aangetaste pand, dat al zo'n vijftig jaar werd gebruikt, is al tegen de vlakte en de funderingen van de nieuwe fabriekshal zijn ook al gelegd. Vanaf de openbare weg zijn de ontwikkelingen niet te volgen, omdat de kantoren die langs de weg staan in maart bespaard bleven. Het is volgens marketing manager Gerda Zijlstra van Plukon de bedoeling dat de nieuwe fabriek in maart 2018 de deuren opent.

,,We gaan straks in Wezep vooral doen wat we al deden", zegt Zijlstra. ,,Kipspecialiteiten, ovenschotels en braadzakken", noemt ze als voorbeelden. ,,Wel willen we in Wezep ruimte maken om meer kant-en-klare maaltijden te produceren. Simpelweg omdat daar meer vraag naar is."

Andere inrichting

Het nieuwe pand komt wat betreft oppervlakte overeen met het oude pand, stelt Zijlstra. ,,Het biedt ons wel de mogelijk om alles anders in te richten." In het vorige pand werd Plukon altijd beperkt door de (be)staande muren. ,,Zo komt de kantine bijvoorbeeld op een andere plek."

Lege schappen

Volledig scherm
De hulpdiensten zijn vannacht wederom uitgerukt voor een bedrijfsbrand bij Plukon aan de Industrieweg in Wezep. © News United / Stefan Verkerk

De brand ontstond eind maart bij laswerkzaamheden. De expeditieafdeling en twee productieafdelingen werden getroffen. Doordat Plukon marktleider is in Nederland, waren er enige tijd lege schappen in de supermarkt. Het bedrijf moest de productie verleggen naar andere locaties. De verwerking van kip ging naar Ommel, Dedemsvaart en Blokker, de productie van maaltijdsalades werd verplaatst naar tijdelijke onderkomens in Deventer en Bunschoten.

Veluwe