Volledig scherm
Louize Zoombelt en haar dochter met een van de twee katten die kilometers verderop werd teruggevonden. © Foto Van de Biezen

Poes Pipje is na drie weken weer thuis aan de Nobelsingel in Oldebroek

Louize Zoombelt uit Oldebroek heeft haar 'kattenkoor' weer compleet. De al weken vermiste Pipje werd dinsdag gevonden langs de Zuiderzeestraatweg. Zoombelt trok drie weken geleden aan de bel toen voor de derde keer op rij een van haar katten was verdwenen. 

De ene kat werd na twee weken in Oosterwolde teruggevonden, de andere dook op in het Oldebroekerbos. Daar had een passant gezien hoe een automobilist midden in de nacht een kat uit de auto zette. En eind augustus was Pipje ineens verdwenen. Dat was voor Zoombelt de druppel. Ze schakelde de politie in en uitte haar onrust in de Stentor. ,,Dat heeft heel wat reacties opgeleverd."

Ook buren van Zoombelt aan de Nobelsingel hielden angstvallig hun katten binnen. De poes van buurvrouw Gerrie Dickhof was medio augustus immers ook een aantal dagen zoek. 

Verzwakt

Dinsdag werd Pipje dus teruggevonden, door een nichtje van Zoombelt. ,,Verzwakt, langs de Zuiderzeestraatweg richting Elburg. Een eindje uit de buurt van waar wij wonen." Wat er is gebeurd, blijft een raadsel. ,,We zijn ontzettend blij dat ze weer thuis is."

Veluwe