Volledig scherm
© Wijkagent Peter van Essen

Politie helpt weggebruikers spoorwegovergang Wezep over

WEZEP - Een storing legde maandagochtend de spoorwegovergang aan de Keizersweg in Wezep plat. De politie Wezep bood weggebruikers de helpende hand om de spoorwegovergang veilig over te steken.

Wijkagent Peter van Essen, maakte maandagochtend melding van de situatie aan het spoor in Wezep. Hij zette zijn wagen aan de kant en begeleidde het verkeer over de spoorwegovergang. Door het defect bleven de spoorbomen aan één zijde naar beneden, terwijl de slagbomen aan de andere zijde wel functioneerden. Treinverkeer dat Wezep passeerde, reed stapvoets over de overgang en toeterde voordat zij de de defecte spoorwegovergang opreden.

De gemeente Oldebroek adviseerde weggebruikers die onderweg waren naar Wezep om niet de afrit Hattem/Wezep op de A50 te nemen, maar om door te rijden naar de afrit op de A28.

Monteurs van Prorail hebben het defect inmiddels verholpen.

  1. Een bijbelambulance, mag dat?
    PREMIUM

    Een bij­be­lam­bu­lan­ce, mag dat?

    Jezus leeft! staat op de ambulance. De blauwe sterren met een wit esculaap zijn vervangen door blauwe kruizen met Jezus redt in een klein letterkorps. Verder lijkt de ‘Bijbelbus’ sprekend op een echte ziekenauto. Links en rechts zieltjes winnend rijdt evangelist Joop van Ooijen ermee door Nederland. De ambulance duikt straks overal op. In Zeewolde, in Zwolle en de biblebelt – waarschuwt Van Ooijen. Op alle plekken namelijk waar ‘Jezus leeft’ als politieke partij bij de raadsverkiezingen een duwtje moet krijgen.

Veluwe