Volledig scherm
De zeecontainer deed dienst als steunpunt, maar is nu gesloten. © Henri van der Beek

Politiesteunpunt Wezep dicht

WEZEP - Het politiesteunpunt in Wezep is gesloten. De wijkagenten konden niet uit de voeten met de blauwe zeecontainer die naast het Dorpshuis aan de Zuiderzeestraatweg staat. "Het bleek ongschikt om aangifte op te nemen", zegt Thomas Kasperink.

Wezepers die aangifte willen doen, worden verwezen naar omliggende dorpen en het internet. "Of we komen bij mensen thuis langs als het niet anders kan."

De container werd geplaatst vanwege de verbouwing van het Dorpshuis, die in volle gang is. Aanvankelijk zou er een kamertje overblijven voor de politie, vertelt wijkagent Kasperink. Maar in overleg met de aannemer werd daar van afgezien, omdat het niet veilig zou zijn.

Na enkele maanden is nu de conclusie dat de container ook niet geschikt is. "Het is gewoon één grote ruimte, dus als iemand aangifte wil doen, heb je gelijk een probleem met de privacy." Voor natuurlijke behoefte waren zowel de politie als de bezoekers aangewezen op een mobiele toilet, een zogenaamde Dixi.

Als het goed is, kan de politie vanaf eind dit jaar of begin volgend jaar weer in het Dorpshuis terecht. "We staan als wijkagenten te popelen tot het nieuwe steunpunt opengaat. Mijn dienstvoertuig is nu mijn kantoor." Er is nog wel overwogen om voor de resterende tijd een andere locatie te zoeken, maar volgens de politie zou dat alleen maar verwarrend werken.

Wie nu aangifte wil doen, wordt via een aanplakbiljet op de container verwezen naar steunpunten in omliggende gemeenten en het internet. En mocht het echt niet anders kunnen, dan komt Kasperink bij de mensen thuis.

Veluwe