Volledig scherm
Stegeman in vermomming op de legerbasis © Twitter Alberto Stegeman

PvdA stelt vragen aan minister over nepbom legerplaats Oldebroek

John Kerstens (PvdA) heeft vanmiddag in de Tweede Kamer vragen aan de minister van Defensie gesteld over het kazerneterrein in Oldebroek. Alberto Stegeman plaatste daar afgelopen week een nepbom, om te bewijzen dat de beveiliging niet deugt. Er werd groot alarm geslagen en de Explosieven Opruimingsdienst moest in actie komen.

'Het eerste vragenuur na 't reces afgetrapt', twittert John Kerstens. 'Over dat 't blijkbaar niet zo ingewikkeld is om in tijden va terrorismedreiging een kazerne binnen te komen.' De PvdA'er kreeg als antwoord: 'We hebben onze mensen nog eens op de regels gewezen'.

  1. Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’
    PREMIUM
    interview

    Wezepse eigenaar coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’

    Of hij er nog wel zin in heeft, vragen we coffeeshophouder Roy Lensink (42). Hij haalt zijn schouders op. ,,Ja hoor, nu wel weer.’’ De weg naar de opening van de vijfde Zwolse coffeeshop De Pijp was een lange, met bovendien veel hobbels. En dan te bedenken dat Wezeper Lensink al jarenlang met dit idee rondloopt. In Assendorp werd hem de deur gewezen en ook een ander pand ging op het laatste moment niet door. ,,Het was een lange strijd.’’

Veluwe