Volledig scherm
Een portret van Tim Hofman, een van de initiatiefnemers van Stembus 2017. © Arie Kieviet/ANP

SGP-jongeren Elburg en Oldebroek slikken Hofmans 'homo's en wijve' vergelijking slecht

Een vergelijking tussen de SGP en de islam van presentator Tim Hofman schoot de SGP-jongeren van Elburg en Oldebroek in het verkeerde keelgat. Via een open brief daagden ze de populaire presentator uit om langs te komen op de door Hofman gehekelde SGP-avond. 

Trouwende homo's en wijve

Kees van der Staaij komt op 23 juni bij de SGP jongeren spreken over de islam en Hofman trok in twee tweets een directe lijn tussen de politieke partij en de islam. Dat schoot de SGP-jongeren in het verkeerde keelgat. Voorzitter Tom de Nooijer stuurde hem een open brief en een uitnodiging: 'Anyway, het lijkt me duidelijk dat je weinig met de SGP hebt. Echter, omdat de SGP de vrijheid van meningsuiting hoog heeft, zou ik je van harte willen uitnodigen om eens te komen kijken bij SGP-jongeren en om flink tegengas te geven die avond!'

Politiek en jongeren moeten volgens Hofman 'heel erg verbonden blijven', al is hij het verre van eens met het gedachtegoed van de SGP. De hele discussie is zoals hij zelf zegt, helemaal niet  haatdragend. 'langs komen lijkt me leuk, laten we dat (in goede vrede) absoluut doen.' schrijft Hofman. Of hem dat ook gaat lukken wist Hofman nog niet zeker.

Respect voor meningen

Hofman gebruikte zijn bekendheid onder jongeren (mede door zijn populaire programma #BOOS op Youtube) om hen geïnteresseerd te krijgen voor politiek bij de laatste verkiezingen middels het project De Stembus. ,,Kijk, tijdens De Stembus-campagne zei ik niets over mijn politieke voorkeur, maar de verkiezingen zijn geweest en ook ik heb mijn eigen mening en die mag ik uiten, net als de jongeren van de SGP", zegt Hofman, die naast zijn reactie op de Instagrampost er niet veel woorden aan vuil wil maken: 'er staat nergens dat ik geen respect heb voor jullie opvattingen, al moet ik wel veel moeite doen om respect te hebben als het gaat over de benadering van homohuwelijk, vrouwenrechten, abortus, euthanasie, (bijzonder) onderwijs en het ontstaan van de aarde slash mensheid.

Veluwe