Tom de Nooijer (21) nam in december afscheid als raadslid van de gemeente Oldebroek.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom de Nooijer (21) nam in december afscheid als raadslid van de gemeente Oldebroek. © archief Henri van der Beek, bewerking de Stentor

SGP Oldebroek valt in tweeën uiteen, beschuldiging van ‘leugens en bedrog’ in kwestie-Tom de Nooijer

videoWat in 2018 begon met de verkiezing van Nederlands jongste raadslid, eindigt in 2022 met een rel waarin betrokken SGP’ers rollend met elkaar over straat gaan. Tom de Nooijer heeft zaterdag definitief gebroken met SGP Oldebroek, nu hij geen kandidaat is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De SGP wordt ‘leugens en bedrog’ verweten. Hoe nu verder? Kan SGP de lijst wel vullen?

4 reacties

 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Beste Van Zutphen, Als protestant met een allergie voor dogma's, ken ik naast de uitstekende 10 geboden nog een 11e, namelijk: " Gij zult niet generaliseren!" En in die 10 geboden staat ook dat liegen en onwaarheden over andere mensen zeggen verboden is, en dat is nu juist wat u in uw eerste stukje doet. NIEMAND, of zij/hij nu biecht of niet mag per definitie doen wat God verboden heeft.
 • Joost Van Zutphen

  1 jaar geleden
  @N.vd Meulen De bijbel is een boek vol haat en geweld, met Jaweh als een wrok koesterende en gewelddadige God. Zeker het oude testament. Dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld de koran. Tot zover prima. Maar dat staat helemaal los van de uitleg die men er aan heeft gegeven. Christendom heeft geleid tot uitmoorden van de bevolking van Amerika en deels Afrika. De koran tot bomaanslagen.
 • N. vd Meulen

  1 jaar geleden
  Wat een zielig betoog van Zutphen misschien een ideetje om eerst de bijbel te gaan lezen en zien wie God is . Wat zijn bedoeling was en wat daarvan terecht gekomen is ... Idd weinig goeds ,niet alleen bij de christelijke kerk is eer en afgunst een ding. Maar doe niet of je de wijsheid hebt.
 • Joost Van Zutphen

  1 jaar geleden
  Volledig begrijpelijk toch? Volgens de protestanten is voor de geboorte is al bepaald wie er in de hemel of hel komt. Liegen, bedriegen.. ..alles mag. De katholieken moeten nog biechten en dergelijke. Protestanten mogen gewoon ongestraft alles doen wat God verboden heeft. En dat zie je dan ook in alle christelijke clubjes.