Volledig scherm
De gele Rijders in actie. © Henri van der Beek

Spektakelstuk op kazerne Oldebroek

Bij Open Monumentendag denk je aan oude gebouwen waar je eens per jaar een kijkje mag nemen. Niet op de kazerne in Oldebroek, daar werd zaterdag een spektakelstuk opgevoerd. 

Zo trokken de Gele Rijders, het jubilerende Korps Rijdende Artillerie (225 jaar oud), zogenaamd ten strijde en losten twee houwitsers een serie schoten af. ,,Oldebroek is de enige plek in Nederland waar dat kan'', zegt woordvoerster Julia Houtsma. Ook stond materiaal uit de twee musea op het terrein buiten te pronken. De vele bezoekers hielden de mobieltjes in de aanslag om alles vast te leggen. En staken af en toe de vingers in de oren tegen het gebulder van de kanonnen.  

Volledig scherm
© Henri van der Beek
  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe