Volledig scherm
Drie minderjarige jongeren uit de gemeenten Elburg en Oldebroek zijn wegens misdragingen tot en met einde van het jaar niet meer welkom op Landal Landgoed 't Loo en aan de bijbehorende recreatieplas. © Anton van Noorel

't Loo legt drie minderjarige jongeren parkverbod op

Na 'misdragingen' heeft Landal Landgoed 't Loo drie minderjarige jongeren uit de gemeenten Elburg en Oldebroek tot en met het einde van het jaar een parkverbod opgelegd.

De politie heeft de brief over het parkverbod dinsdag overhandigd aan de ouders van de drie jongeren, die variëren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. 

In welke zin de jongeren zich hebben misdragen wil wijkagent Peter van Essen niet toelichten. ,,Laat ik zeggen dat ik vanuit politie-oogpunt begrip heb voor de directie van het park. Die stelt het terrein en de bijbehorende recreatieplas open voor iedereen, maar dan moet je je wel aan de huisregels houden."

Dat laatste is dus niet gebeurd. Met een toegangsverbod als gevolg. Het is een maatregel die volgens Van Essen meer uitzondering dan regel is. Waarom agenten de brief hebben langs gebracht? ,,Omdat wij misschien net iets duidelijker kunnen aangeven dat het negeren van dit parkverbod een overtreding is. Strafbaar dus. En ja, misschien maakt het ook net wat meer indruk als een agent aan de deur staat dan een parkmedewerker."

Het betreft een tijdelijk toegangsverbod. ,,De parkdirectie heeft aangegeven dat deze jongeren volgend jaar een nieuwe kans krijgen."

Veluwe