Jan van Werven, hier op archiefbeeld uit 2007, bij de plek waar hij nog steeds zijn windmolens wil bouwen.
Volledig scherm
Jan van Werven, hier op archiefbeeld uit 2007, bij de plek waar hij nog steeds zijn windmolens wil bouwen. © Henri van der Beek

Twaalf keer beroep tegen windmolens Hattemerbroek

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan dat de komst van vier windmolens in Hattemerbroek mogelijk maakt, is bij de Raad van State door twaalf personen of instanties beroep aangetekend. Dat laat de gemeente Oldebroek desgevraagd weten. Het plan lag tot deze week ter inzage.

 1. Dé nieuwe hobby in coronatijd is levensgevaarlijk: ‘Kleintjes kunnen je ledematen eraf rukken’
  PREMIUM
  video
  1

  Dé nieuwe hobby in coronatijd is levensge­vaar­lijk: ‘Kleintjes kunnen je ledematen eraf rukken’

  De coronacrisis bezorgt de Explosieven Opruimings Dienst handenvol extra werk. Veel mensen ontdekken het afspeuren van de bodem met een metaaldetector als nieuwe hobby. Niet zonder gevaar: de EOD heeft per week 70 meldingen van detector-amateurs die explosieven vinden, tegenover 25 per week in voorgaande jaren. Dit jaar is de EOD 25 keer met spoed uitgerukt omdat de situatie als zeer gevaarlijk werd beschouwd.
 2. Jesse (17) uit Oldebroek fietst eigen Toer de Dellen voor onderzoek naar kinderkanker
  PREMIUM

  Jesse (17) uit Oldebroek fietst eigen Toer de Dellen voor onderzoek naar kinderkan­ker

  De tumor onderin zijn buik was zo groot als een sinaasappel en de doktoren hadden eigenlijk geen hoop op een goede afloop. Maar tien jaar later loopt Jesse Mulder (17) uit Oldebroek nog steeds gewoon rond. Hij genas van lymfklierkanker en doet er sindsdien alles aan om geld in te zamelen voor kinderen die dezelfde strijd moeten voeren als hij destijds. Volgende week zaterdag springt hij op de racefiets om - samen met zijn vader - zijn eigen versie van Toer de Dellen te fietsen voor Kika.

Veluwe