Volledig scherm
Jan van Werven, hier op archiefbeeld uit 2007, bij de plek waar hij nog steeds zijn windmolens wil bouwen. © Henri van der Beek

Twaalf keer beroep tegen windmolens Hattemerbroek

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan dat de komst van vier windmolens in Hattemerbroek mogelijk maakt, is bij de Raad van State door twaalf personen of instanties beroep aangetekend. Dat laat de gemeente Oldebroek desgevraagd weten. Het plan lag tot deze week ter inzage.

Het windmolenpark is een initiatief van Jan van Werven. Hij is er al jaren mee bezig om windmolens te realiseren op de gemeentegrens met Hattem. Tegen de plannen is in al die jaren veel verzet geweest. Oldebroek kent de inhoud van de beroepen bij Raad van State nog niet, daarover wordt volgende week meer duidelijk.

Eerder deze week bleek dat de gemeente Hattem, dat eerder wel een zienswijze indiende, afziet van verder strijden tegen de komst van de molens. 

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe