Uitslaande brand verwoest rietgedekte woning in Oldebroek

videoEen rietgedekte woning in het buitengebied van Oldebroek is vanavond door brand verwoest. Bij aankomst van de hulpdiensten sloegen de vlammen al uit het dak van het vrijstaande huis. Niemand raakte gewond.

 1. Hein heeft 36 zonnepanelen op zijn huis, maar moet in de zomer tóch nog betalen: ‘We worden gedupeerd’
  PREMIUM
  15

  Hein heeft 36 zonnepane­len op zijn huis, maar moet in de zomer tóch nog betalen: ‘We worden gedupeerd’

  Wie investeert in zonnepanelen wil zijn geld zo snel mogelijk terugverdienen door zelf opgewekte stroom terug te leveren. Maar wat als dat elektriciteitsnet overbelast raakt en je de stroom niet kwijt kunt? Dat probleem komt steeds vaker voor, weet ook Hein van de Worp. Hij betaalde tienduizenden euro’s voor het verduurzamen van zijn huis in Oldebroek. ,,We worden gedupeerd.’’
 2. Man uit Wezep pakte wapenstok af van agent die waarschuwingsschot loste: ‘Hij had helemaal niet mogen slaan’
  PREMIUM
  VIDEO

  Man uit Wezep pakte wapenstok af van agent die waarschu­wings­schot loste: ‘Hij had helemaal niet mogen slaan’

  De 34-jarige J.W. uit Wezep wilde slechts op ‘rustige toon’ een agent kapittelen die hem met een wapenstok had geslagen. Het was alleen misschien net even niet het juiste moment onder de juiste omstandigheden. De agent voelde zich in de nacht van 1 januari dit jaar in Wapenveld belaagd en bedreigd door een groep jongeren, die hij in zijn eentje moest trotseren. Hij zag zich ten slotte genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen.

Veluwe