Volledig scherm
Het college van burgemeester en wethouders was onlangs op bezoek bij Landleven De Wyckel. © Gemeente Oldebroek

Vakantiepark bij Oldebroek breidt uit met vijftien chalets

Landleven De Wyckel in Oldebroek breidt uit. Het vakantiepark aan de Veenweg krijgt er vijftien chalets bij. De eerste twee zijn al verkocht, een derde is onder optie.

Met de nieuwe aanwinsten breidt het park uit naar 45 kavels. Dat gebeurt gefaseerd, legt parkbeheerder Gerrit Foppen uit. ,,De eerste twee chalets zijn als showmodellen geplaatst. Over twee maanden volgt de derde. De rest wordt geplaatst op basis van de vraag.” 

De chalets worden geplaatst op het achterste gedeelte van het park. De weg en kavels zijn ongeveer anderhalf jaar geleden klaargemaakt. Ook zijn twee vijvers aangelegd. Foppen durft geen voorspelling te doen wanneer alle nieuwe huisjes zijn geplaatst.

Bossen

De Wyckel is een relatief nieuw park. Tien jaar geleden zijn de eerste chalets geplaatst in de bossen halverwege Oldebroek en 't Harde. De Wyckel heeft een aantal huisjes in eigen beheer en verhuurt onderkomens voor beleggers. Ook zijn er chalets die kopers louter voor zichzelf hebben als tweede woning. 

,,Onze gasten zijn voornamelijk ouderen", vertelt Foppen. ,,Er zijn meer aanbieders van chalets in de buurt, die meer faciliteiten hebben. Onze gasten komen voor de rust en de ruimte. De verhuur loopt goed. De bezettingsgraad is goed en in de zomer zitten wij vol.”

Buitenbad

Duidelijke plannen voor de toekomst heeft Foppen nog niet. Eerst is het zaak om de beschikbare kavels te verkopen en de chalets te plaatsen. ,,Waar we wel aan zitten te denken is het maken van een trapveldje en misschien het aanleggen van een buitenbad. Als het in de zomermaanden 40 graden wordt hebben de gasten er behoefte aan om baantjes te kunnen trekken.”

  1. Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristenbelasting groot vraagteken
    PREMIUM

    Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristen­be­las­ting groot vraagteken

    Steeds meer Veluwenaren bieden een slaapplek aan op boekingssite Airbnb. Toch is het voor gemeenten nog altijd lastig grip te krijgen dit relatief jonge fenomeen. Lokale overheden hebben vaak geen idee welke inwoners hun woning te huur aanbieden en het innen van toeristenbelasting gebeurt veelal op goed geluk. ,,We vertrouwen er maar op dat Airbnb'ers zich netjes aan de regels houden.’’

Veluwe