Volledig scherm
© Stefan Verkerk

Veel kinderen getuige van ‘luguber’ ongeluk in Wezep

Opvallend veel kinderen zijn vrijdagavond getuige geweest van het zware ongeval op de Veluwelaan in Wezep. De politie laat op Twitter weten dat er slachtofferhulp beschikbaar is.   

Ook persfotograaf Stefan Verkerk meldt dat het 'lugubere’ ongeluk ‘veel indruk heeft gemaakt op veel mensen’. Een motorrijder raakte vrijdagavond zwaar gewond toen hij op de Veluwelaan op een auto botste die de kruising met de Nieuwlandsweg overstak. 

Beenletsel

De motorrijder kwam hard ten val en hield zwaar beenletsel over aan de botsing. Meerdere buurtbewoners, onder wie meerdere brandweervrijwilligers, hebben eerste hulp verleend. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

Politieman Pieter Eilander laat via social media weten dat getuigen die last hebben van hun ervaring terecht kunnen bij slachtofferhulp. Ook Stefan Verkerk benadrukt die mogelijkheid: ‘Ook als je er pas morgen of over een tijdje last van krijgt.’

  1. Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristenbelasting groot vraagteken
    PREMIUM

    Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristen­be­las­ting groot vraagteken

    Steeds meer Veluwenaren bieden een slaapplek aan op boekingssite Airbnb. Toch is het voor gemeenten nog altijd lastig grip te krijgen dit relatief jonge fenomeen. Lokale overheden hebben vaak geen idee welke inwoners hun woning te huur aanbieden en het innen van toeristenbelasting gebeurt veelal op goed geluk. ,,We vertrouwen er maar op dat Airbnb'ers zich netjes aan de regels houden.’’

Veluwe