Volledig scherm
Stakend personeel voor de poort van Plukon in Wezep. Foto: Henri van der Beek

Video | Weer staking bij Plukon Wezep

WEZEP - Werknemers van Plukon in Wezep houden vandaag een 24-uursstaking bij de vestiging in Wezep. Sinds 05.00 uur donderdagochtend staat vakbond FNV aan de poort van de pluimveeverwerker om mensen op te vangen.

Eind september werd het werk in Wezep ook al enige uren neergelegd. Toen deden zo'n tachtig werknemers mee, maar tot een betere cao heeft dat nog niet geleid.

24 uur
Ditmaal is de bedoeling dat de staking 24 uur doorgaat. Enkele werknemers die een late dienst of een nachtdienst hebben, hebben ook al kenbaar gemaakt niet te gaan werken.

Betere CAO
De werknemers strijden met FNV voor een betere cao. Ze willen onder meer een loonsverhoging van tenminste vier procent in twee jaar. Plukon maakte voor de zomer wel cao-afspraken met vakbond CNV, maar die zijn volgens FNV-bestuurder Jan Verhoeven veel te mager.

Volgens hem leidt de situatie tot een tweedeling op de werkvloer. "Mensen worden tegen elkaar uitgespeeld en als dure, vaste kracht word je straks door de werkgever de deur uitgekeken. Meer verslechteringen zijn niet uitgesloten als we Plukon nu niet stoppen."

WEZEP - Werknemers van Plukon in Wezep houden vandaag een 24-uursstaking bij de vestiging in Wezep. Sinds 05.00 uur donderdagochtend staat vakbond FNV aan de poort van de pluimveeverwerker om mensen op te vangen. http://www.destentor.nl/1.6695175

Veluwe