Volledig scherm
Willie Oosterhuis, presentator van het Mega Piraten Festijn in Oldebroek. © Henri van der Beek

Volle tent, geen problemen bij Mega Piraten Festijn Oldebroek

De derde editie van het Mega Piraten Festijn in Oldebroek was met 6.500  bezoekers vrijdagavond opnieuw uitverkocht. De stemming was opperbest. Volgens de politie gebeurden er 'geen schokkende zaken'. 

De 6500 kaarten waren voor een groot deel binnen Oldebroek zelf verkocht, meldde organisator Eddy Mensink vlak voor aanvang van het feest met een forse lijst artiesten van het Nederlandstalige repertoire. ,,We zijn erg blij met de grote belangstelling. Volgend jaar komen we heel graag terug naar Oldebroek.”

Poar Neem'm

Naast veel artiesten als Gerard Joling, Jan Smit, George Baker, Corry Konings en De Alpenzusjes, was er ook een podium voor de jongens van Poar Neem'm. De Elburgers zijn een enorme hit met hun tour met grappen, grollen en lollige quizjes.

Punt van aandacht voor de editie van volgend jaar is het vertrek van de bezoekers. Volgens de politie was het druk op de Koeleweg.

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe