Volledig scherm
PREMIUM
Monique Knol bij de restanten van haar huis. © News United / Stefan Verkerk / Floris Brandriet

Was het redden van olympische prijzen uit vuurzee in Wezep wel verantwoord?

VIDEOEen gouden olympische medaille uit een vuurzee redden, maak je als brandweerman niet elke dag mee. In Wezep schoven twee dappere brandweerlieden deze week de prijzenkast van voormalig wielrenster Monique Knol in een bloempot, terwijl haar huis in lichterlaaie stond. Maar was dat eigenlijk wel verantwoord? Bevelvoerder Henri Pruim legt uit.

Henri Pruim uit Oldebroek was maandagavond als eerste bevelvoerder bij de brandende boerderij van Monique Knol, in het buitengebied tussen Wezep en Oldebroek. Bij een brand in een rieten kap rijden altijd twee korpsen, vertelt hij. Pruim zit bijna dertig jaar bij de brandweer, maar het verzoek dat hij maandag kreeg, is wel het meest bijzondere in al die jaren.

  1. Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’
    PREMIUM
    interview

    Wezepse eigenaar coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’

    Of hij er nog wel zin in heeft, vragen we coffeeshophouder Roy Lensink (42). Hij haalt zijn schouders op. ,,Ja hoor, nu wel weer.’’ De weg naar de opening van de vijfde Zwolse coffeeshop De Pijp was een lange, met bovendien veel hobbels. En dan te bedenken dat Wezeper Lensink al jarenlang met dit idee rondloopt. In Assendorp werd hem de deur gewezen en ook een ander pand ging op het laatste moment niet door. ,,Het was een lange strijd.’’

Veluwe