Volledig scherm
ANP

'Wethouders willen graag getuigen'

Het huidige college wil geen grond aanschaffen, zo zegt wethouder Carlo van Dijk van Financiën. Ook legt hij de uitspraak van de Raad van State niet zo stellig uit als de vereniging. "De uitleg is afhankelijk van welk standpunt je inneemt.

De een zegt dat aanvullend natuuronderzoek voldoende is, een ander dat het bestemmingsplan anders wel op andere punten was gestrand. In dat stramien gaan wij niet mee. Wij willen de natuurtoets en het verkeerstechnisch onderzoek voor onze rekening nemen, maar volgens ons motto 'meer samenleving, minder overheid' moet de vereniging zelf de procedure starten en het plan ruimtelijk onderbouwen." De verklaring van de voorgangers noemt Van Dijk een novum.

Paardensportvereniging Noord Veluwe heeft bezwaar gemaakt tegen het handhavingsbesluit. Dit wordt op korte termijn door de bezwaarschriftencommissie behandeld. De voormalige wethouders hechten er volgens de vereniging aan als getuige te worden opgeroepen en gehoord.

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe