Wezep wacht wantrouwend af wat er in Lelystad gaat gebeuren

VIDEODaags nadat burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff van Oldebroek laat weten dat het vertrouwen in minister Cora van Nieuwenhuizen is geschaad, opent ze symbolisch een geluidsmeetpunt in de achtertuin van de familie Van Weeghel. Zodat objectief bekeken kan worden of Lelystad Airport (extra) geluidsoverlast gaat opleveren. ,,We waren heel erg teleurgesteld in de minister’’, maakt ze nog maar eens duidelijk.

Op 16 april zaten de vier Noord-Veluwse gemeenten, Zwolle en Kampen in Wezep in één kamer met een hoge delegatie afgevaardigden van het ministerie. Daar werden de gevolgen van verschillende vliegroutes op tafel gelegd. De zes gemeenten vroegen om tien dagen bedenktijd voor het kiezen van een favoriete route. Maar na twee dagen kwam minister Van Nieuwenhuizen ineens met het Startbesluit luchtruimherziening. ,,Vliegtuigen zouden vanaf exitpoint Wezep, boven de A28 gaan stijgen. Maar dat betekent veel meer decibellen voor Wezep, Hattem en Wapenveld’’, legt Snijder-Hazelhoff uit. ,,We waren echt zó teleurgesteld...’’

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe