Bij woonproject Wezeper Veste hebben de (oudere) bewoners het heft compleet zelf in handen genomen. Diny Griede-Kuipers en Geja van de Grift wonen er met veel plezier.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij woonproject Wezeper Veste hebben de (oudere) bewoners het heft compleet zelf in handen genomen. Diny Griede-Kuipers en Geja van de Grift wonen er met veel plezier. © Henri van der Beek

Wezeper Veste voelt als thuiskomen voor senioren uit het dorp

Komende zaterdag onthult de burgemeester van Oldebroek het naambord van de Wezeper Veste, een bijzonder woningbouwproject voor senioren die het heft zelf in handen namen. Het complex staat niet langer in de steigers, alle bewoners zitten op hun stek. ,,Alsof we nooit ergens anders hebben gewoond.”

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. ‘Mister Ster van Zwolle’ Jan van Ommen (74) in Zwolle overleden: krantenman met grote voorliefde voor de sport
  PREMIUM
  in memoriam

  ‘Mister Ster van Zwolle’ Jan van Ommen (74) in Zwolle overleden: krantenman met grote voorliefde voor de sport

  Jan van Ommen, betrokken bij tal van sportorganisaties en in die hoedanigheid vooral hét gezicht van de wielerwedstrijd Ster van Zwolle, is dinsdag op 74-jarige leeftijd overleden. Een veelzijdig man, die zich vanuit een journalistieke achtergrond in de weekbladen met een kenmerkende bevlogenheid inzette voor sport op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Veluwe