1. Lof van andere baden voor keuze ABC-diploma zwembad Tijenraan Raalte, maar: ‘Zover gaan wij niet’
  PREMIUM
  8

  Lof van andere baden voor keuze ABC-diploma zwembad Tijenraan Raalte, maar: ‘Zover gaan wij niet’

  Sallandse zwembaden kijken positief naar de keuze die zwembad Tijenraan uit Raalte maakt. Het Raalter bad doet het AB-zwemmen in de ban en kiest ervoor om alleen nog het complete Zwem-ABC aan te bieden. Desondanks lijkt het (nog) geen voorbode voor veranderingen bij andere baden in de omgeving. ,,Ze hebben helemaal gelijk, maar om ouders zoiets te ‘verplichten’ vind ik lastig’’, zegt Ruud Heyt, eigenaar van zwemschool De Walvis in Raalte.
 1. Vliegende start Beatrice von Bormann bij De Fundatie:‘Beslist geen gespreid bedje’
  PREMIUM

  Vliegende start Beatrice von Bormann bij De Fundatie:‘Beslist geen gespreid bedje’

  Beatrice van Bormann (54) geeft sinds begin dit jaar leiding aan museum De Fundatie. Ze stuit op de erfenis van Ralph Keuning, die vol overgave de musea in in Zwolle én Wijhe/Heino naar de nationale top stuwde, maar die vorig jaar na dodelijke kritiek op zijn leiderschap het veld moest ruimen. Een flinke uitdaging, stelt Von Bormann: ,,Er valt veel te verbeteren. Dat is fijn, want je ziet ook snel resultaat.”
 1. Vrachtwagens vol hulp gaan vanuit deze loods in Zwolle naar Turkije: ‘Kleding brengen we nu ook naar Syriërs’
  PREMIUM
  met video

  Vrachtwa­gens vol hulp gaan vanuit deze loods in Zwolle naar Turkije: ‘Kleding brengen we nu ook naar Syriërs’

  ,,Er is even geen plek meer, doorrijden naar de Marslanden alsjeblieft!’’ Aleyna Okutucu houdt in Stadshagen een vrachtwagen vol hulpgoederen tegen. In de loods achter haar staan honderden dozen keurig gesorteerd. De Turkse gemeenschap in Zwolle en wijde omstreken zamelt in voor het door aardbevingen getroffen gebied. ,,Iedereen is intens verdrietig.’’