80 passagiers bevrijd uit gestrande trein bij Wijhe

Update & videoOngeveer tachtig mensen zijn vanavond uit een trein bij Wijhe gehaald. De trein strandde vanwege een defect. Tussen Deventer en Zwolle rijden vanavond geen treinen meer.

Het defect trad tegen 20.20 uur op. Op dat moment reed er een trein bij Wijhe. De trein kwam stil te staan langs de Scherpenzeelseweg. Medewerkers van spoorbeheerder Prorail kwamen naar de trein en hebben ongeveer tachtig reizigers uit de trein gehaald. Hiervoor werd gebruik gemaakt van een trapje dat aan de trein kon worden bevestigd. De reizigers zaten al met al zo’n drie kwartier opgesloten in de stilstaande trein.

In eerste instantie ging de spoorbeheerder ervan uit dat de bovenleiding was beschadigd. Dit bleek bij nader inzien toch niet zo te zijn. Tegen 22.40 uur meldde de spoorbeheerder dat er een defect was aan de trein. Monteurs zijn bezig om het euvel te verhelpen. 

Na ruim een uur werd vervangend vervoer ingezet voor de gestrande reizigers op station Deventer en Zwolle. Tot dit besluit moesten zij omreizen via Almelo. Pas laat op de avond reden er taxibusjes tussen Zwolle, Wijhe en Olst en reden er snelbussen tussen Zwolle, Olst en Deventer. De NS verwacht dat het treinverkeer tussen Deventer en Zwolle vrijdagochtend weer kan worden hervat.

Volledig scherm
Prorail bevrijdde tientallen mensen uit de gestrande trein bij Wijhe. © News United / Jasper Hutten
Volledig scherm
© ANP
  1. ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georganiseerde misdaad en cyberdieven in Deventer en Salland
    PREMIUM

    ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georgani­seer­de misdaad en cyberdie­ven in Deventer en Salland

    De traditionele criminaliteit wordt ingeruild voor nieuwe soorten misdaad. Dat is het hoofdthema bij de politie IJsselland-Zuid en de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. In een gezamenlijke persconferentie maakten zij de criminaliteits- en overlastcijfers van 2019 bekend. Minder vermogensdiefstallen zoals inbraken en autokraken, maar meer cyber en georganiseerde misdaad.

Salland