Volledig scherm
PREMIUM
Hanno Bos. © Gerard Vrakking

ALS-patiënt Hanno verkiest Facebook boven officiële wegen in zoektocht naar hulp: ‘Dit ga je steeds meer zien’

Via een persoonlijke oproep op Facebook zocht ALS-patiënt Hanno Bos naar hulp voor woensdagochtenden. Omdat zorgverleners met papieren volgens hem te duur zijn om ook huishoudelijke taken uit te voeren. Het regende reacties en deskundigen zijn enthousiast.

In zijn zoektocht naar hulp die ook huishoudelijke taken uitvoert, heeft Hanno Bos zijn toevlucht gezocht naar Facebook. De Wijhenaar lijdt aan de spierziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). ,,Via officiële instanties krijg je alleen zorgverleners met papieren, die zijn te duur om ook huishoudelijke taken uit te voeren.’’ Zijn oproep is niet aan dovemansoren gericht, Bos kreeg via persoonlijke berichten al tientallen reacties.

  1. 
Winkels houden stand in kleine kern Olst: ‘Je moet elkaar ook wat gunnen’
    PREMIUM

    Winkels houden stand in kleine kern Olst: ‘Je moet elkaar ook wat gunnen’

    Jaren stonden ze werkeloos in de gesloten Blokker-winkel in hartje Olst, maar de schappen en stellingen uit die zaak krijgen een tweede leven in de nieuwe winkel van Irakees Marban Jahya, die dolblij is met dat buitenkansje. Voormalig Blokker-eigenaar Ton Pol haalt nonchalant de schouders op. ,,Je moet elkaar als ondernemers wat gunnen. Ik doe het ook voor mezelf, ik wil dat Olst leefbaar blijft.”

Salland