Het Olasfa-terrein door de jaren heen. Links een luchtfoto uit 1963, rechts een luchtfoto uit 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Olasfa-terrein door de jaren heen. Links een luchtfoto uit 1963, rechts een luchtfoto uit 2020. © FOTO HISSINK

Anticlimax in Olasfa-dossier Olst: gifbubbel na 14 jaar weg, maar omwonenden toch woedend

Vertraging na vertraging, ziek geworden omwonenden en miljoenen euro's over de balk. Ruim 37 jaar na het faillissement van de Olster Asfalt Fabriek (Olasfa) is de enorme gifbubbel in de grond verleden tijd. De laatste werkzaamheden zijn in volle gang om het terrein toekomst-klaar te maken. Maar waar het Olasfa-boek sluit, trekken donkere wolken boven Olst samen. 

 1. Olst-Wijhe moet hand ophouden bij huizenbezitters na gapend gat in begroting: ozb 10 procent omhoog
  PREMIUM

  Olst-Wij­he moet hand ophouden bij huizenbe­zit­ters na gapend gat in begroting: ozb 10 procent omhoog

  Extreme tijden vragen extreme maatregelen. De gemeente Olst-Wijhe heeft in de begroting voor volgend jaar een tekort van 1,2 miljoen. Om dat gat te vullen, wil de gemeente de reserves aanspreken. Maar om de komende jaren financieel gezond te blijven, zijn harde en impopulaire maatregelen nodig. ,,Op een gegeven moment is er geen andere keuze, dan is de koek op’’, zegt wethouder financiën Hans Olthof.
 2. Gemeente Olst-Wijhe draait huis-aan-huiskrant niet de nek om: géén ja/ja-sticker op de brievenbus
  PREMIUM

  Gemeente Olst-Wij­he draait huis-aan-huis­krant niet de nek om: géén ja/ja-stic­ker op de brievenbus

  Als het aan het college van burgemeester en wethouders in Olst-Wijhe ligt, hoeven inwoners geen sticker op hun brievenbus te plakken om aan te geven dat ze de huis-aan-huiskrant én reclame willen ontvangen. De ja/ja-sticker is in een aantal plaatsen in Nederland ingevoerd om papierverspilling tegen te gaan, maar Olst-Wijhe wil niks veranderen aan de huidige situatie. Wat zijn volgens Olst-Wijhe de voors (Ja) en tegens (Nee) van de ja/ja-sticker?

Salland