Volledig scherm
PREMIUM
Arianne Wennekes met haar man Maurice en zoontje Julian. © Gerard Vrakking

Arianne schrijft openhartig over liefde en loslaten van baby Aimée

Altijd als Arianne Wennekes vertelt over de nacht waarin Maurice en zij hun dochtertje Aimée verloren, komen lach en traan op haar gezicht tezamen. Na een blij en tevreden leven van amper vier weken, stierf hun lieve meisje tussen hen in. Openhartig vertelt zij over liefde en loslaten in haar boek Zwarte roze wolk, dat gisteravond officieel werd gepresenteerd in haar woonplaats Wijhe.

Arianne vat als jong meisje in Elspeet al liefde op voor schrijven, maar al haar schriftjes gaan door de papierversnipperaar. Wanneer ze in verwachting raakt van haar tweede kindje en opnieuw last krijgt van een zwangerschapsdepressie, vertrouwt ze haar diepste gevoelens toe aan de eeuwigheid in de blog Zwarte roze wolk. ,,De eerste depressie begon toen ik zwanger raakte en de zwarte wolk verdween een uur na de geboorte van Julian, op 24 maart 2016, uit mijn hoofd. Te vergelijken met zeeziekte, al duurde mijn reis wel negen maanden.''

 1. Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauffeur van Salland
  PREMIUM

  Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauf­feur van Salland

  Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripelbier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.
 2. Sluiting basisschool is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek
  PREMIUM

  Sluiting basis­school is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek

  Na 102 jaar moet de St. Aloysiusschool in Boskamp sluiten. Na de kerstvakantie verhuizen de leerlingen naar basisschool De Holsthoek in Den Nul. Dit heeft het schoolbestuur dinsdagavond aan vele tientallen ouders meegedeeld tijdens een met emoties overladen bijeenkomst. Het gebouw verkeert in zeer slechte staat en de luchtkwaliteit is onvoldoende. Sluiting is de enige optie, aldus het bestuur. Een aantal ouders weigert zich hierbij neer te leggen.

Salland