Arva Specerijen in Wijhe hult zich in stilzwijgen na stofexplosie met drie gewonden

video + updateDe dag na de stofexplosie bij Arva Specerijen in Wijhe houdt het bedrijf de kaken vooralsnog stijf op elkaar over het voorval in de fabriekshal. De directie wil niets kwijt over de gevolgen van het bedrijfsongeval. Het is onduidelijk hoe het met de gewonde werknemers gaat. De telefoniste zegt dat zij hierover niet is ingelicht.

 1. Trainen in garage is goed genoeg voor krachtpatser Martijn de Weerd
  PREMIUM

  Trainen in garage is goed genoeg voor krachtpat­ser Martijn de Weerd

  Martijn de Weerd uit Wijhe was helemaal klaar voor de strijd om de titel Sterkste Man van Nederland 2020. Tot twee keer toe gooide corona roet in het eten. Kwalificatiewedstrijden werden afgelast, zijn sportschool ging dicht en moest hij verder trainen in zijn garage. ,,In de hoop dat het de volgende keer wel door zou gaan. Als die dan ook wordt afgelast, dan is dat best zuur.’’ Een kleine troost. De krachtpatser is dit jaar in zijn woonplaats genomineerd voor de Kei van Wijhe.
 2. Dankzij oproep van raadslid uit Olst-Wijhe komt er hulp voor verstandelijk gehandicapte in stemhokje
  PREMIUM

  Dankzij oproep van raadslid uit Olst-Wij­he komt er hulp voor verstande­lijk gehandicap­te in stemhokje

  Niemand mag mee in het stemhokje als je tijdens de verkiezingen je stem uit gaat brengen. Dat maakt dat stemmen een lastig verhaal wordt voor verstandelijk gehandicapten die wel stemrecht hebben. Daarom vindt Petra Koekkoek, raadslid van de PvdA in Olst-Wijhe, dat er ondersteuning moet komen voor deze groep en dat er iemand mee mag achter het gordijntje van het stemhokje. Het kabinet reageert nu enthousiast en wil experimenteren.

Salland