Volledig scherm
De auto brandde volledig uit langs de N348 tussen Wesepe en Broekland. © Jasper Hutten

Auto vliegt tijdens het rijden in brand op N348 bij Wesepe

Een automobilist is maandagavond met de schrik vrijgekomen nadat zijn auto in brand vloog tijdens het rijden. Dat gebeurde op de Raalterweg (N348) tussen Wesepe en Broekland.

De man reed rond 22.00 uur over de Sallandse weg toen er ineens rook onder de motorkap vandaan kwam. Hij zette zijn wagen aan de kant en stapte uit, waarna er vlammen uit de auto sloegen.

Binnen afzienbare tijd stond een groot deel van de auto in lichterlaaie. De gealarmeerde brandweer kon dan ook weinig meer van het voertuig redden; de auto brandde totaal uit. De bestuurder bleef zelf ongedeerd.

Oorzaak

De politie gaat ervan uit dat een technisch mankement de oorzaak is van de autobrand. ,,Maar wat dit mankement precies is, is ons nog onduidelijk'', laat een woordvoerster weten.

Een rijstrook van de N348 werd tijdens de brand afgesloten. De politie leidde het verkeer over de andere rijstrook.

  1. Nu op z'n mooist: Paarse heidepracht op Sallandse Heuvelrug
    Video | Stuur je foto's

    Nu op z'n mooist: Paarse heide­pracht op Sallandse Heuvelrug

    Wie de bloeiende struikheide op de Sallandse Heuvelrug in volle glorie wil aanschouwen, die moet enige haast maken. Volgens boswachter Ine Nijveld is de paarse pracht nu op z’n mooist en is het uiterlijk begin september gedaan. Het huidige natuurschoon waardeert zij met een 8. Dit weekeinde zijn er diverse activiteiten voor jong en oud die een bezoek aan het natuurgebied extra de moeite waard maken.

Salland