Volledig scherm
De auto brandde volledig uit langs de N348 tussen Wesepe en Broekland. © Jasper Hutten

Auto vliegt tijdens het rijden in brand op N348 bij Wesepe

Een automobilist is maandagavond met de schrik vrijgekomen nadat zijn auto in brand vloog tijdens het rijden. Dat gebeurde op de Raalterweg (N348) tussen Wesepe en Broekland.

De man reed rond 22.00 uur over de Sallandse weg toen er ineens rook onder de motorkap vandaan kwam. Hij zette zijn wagen aan de kant en stapte uit, waarna er vlammen uit de auto sloegen.

Binnen afzienbare tijd stond een groot deel van de auto in lichterlaaie. De gealarmeerde brandweer kon dan ook weinig meer van het voertuig redden; de auto brandde totaal uit. De bestuurder bleef zelf ongedeerd.

Oorzaak

De politie gaat ervan uit dat een technisch mankement de oorzaak is van de autobrand. ,,Maar wat dit mankement precies is, is ons nog onduidelijk'', laat een woordvoerster weten.

Een rijstrook van de N348 werd tijdens de brand afgesloten. De politie leidde het verkeer over de andere rijstrook.

 1. Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauffeur van Salland
  PREMIUM

  Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauf­feur van Salland

  Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripelbier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.
 2. Sluiting basisschool is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek
  PREMIUM

  Sluiting basis­school is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek

  Na 102 jaar moet de St. Aloysiusschool in Boskamp sluiten. Na de kerstvakantie verhuizen de leerlingen naar basisschool De Holsthoek in Den Nul. Dit heeft het schoolbestuur dinsdagavond aan vele tientallen ouders meegedeeld tijdens een met emoties overladen bijeenkomst. Het gebouw verkeert in zeer slechte staat en de luchtkwaliteit is onvoldoende. Sluiting is de enige optie, aldus het bestuur. Een aantal ouders weigert zich hierbij neer te leggen.

Salland