Volledig scherm
De Cross-over Innovatie Award 2018 wordt uitgereikt op 13 september. © Kennispoort Regio Zwolle

Bedrijven uit Raalte en Heino in de run voor innovatieprijs

Theo Schrijver Interieurbouw uit Heino, Van Remmen UV Technology uit Wijhe en Medical Precision uit Zwolle zijn de drie genomineerden die in aanmerking komen voor de Cross-over Innovatie Award 2018. 

De prijs voor de beste sector-overstijgende vernieuwende samenwerking wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. 

De winnaar wordt op 13 september bekend gemaakt tijdens de Cross-over Innovation Challenge, een evenement van Kennispoort Regio Zwolle, Polymer Science Park (PSP), Health Innovation Park (HIP) en het Agri& Food Innovatiecluster. Uit ruim twintig aanmeldingen zijn drie genomineerden gekozen op basis van onder meer hun impact op de maatschappij, ondernemerschap, maatschappelijke verantwoordelijkheid en marktwaarde.

In samenwerking met Bacron BV uit Heeten heeft Theo Schrijver Interieurbouw uit Heino een kunstophangsysteem ontwikkeld waarmee musea kostbare kunst sneller en veiliger kunnen ophangen. De machine breng ophangpunten over op de muur, maar is ook geschikt om de kunst aan te laten hangen tijdens een presentatie of tijdelijke tentoonsteling. Museum De Fundatie in Zwolle test de machine en is fan. Naar verwachting komt de machine op korte termijn op de markt.

Van Remmen UV Technology uit Wijhe heeft de handen ineen geslagen met Jotem Waterbehandeling BV om de verontreiniging van drinkwater met medicijnresten op te lossen. Met hun innovatie Advanox™ gaan zij nog een stap verder dan van tevoren gedacht. De nieuwe techniek gebruikt UV-C licht om medicijnresten of hormoonresten effectief af te breken in water afkomstig uit oppervlaktewater.

Medical Precision uit Zwolle ontwikkelde een markeringssyteem dat ziekenhuizen kunnen gebruiken bij de behandeling van kanker.

De X-Over Innovation Challenge (XIC) is een initiatief van Kennispoort Regio Zwolle, Polymer Science Park (PSP), Health Innovation Park (HIP) en het Agri& Food Innovatiecluster. Gezamenlijk werken zij aan het versterken van de regionale economie door ondernemers en instellingen te ondersteunen op het gebied van innovatie. 

Salland