Volledig scherm
© Gerard Vrakking

Bellenblaasman boeit kinderen op Zeldzaam Mooi Evenement

OLST - Terwijl hij langzaam zijn koek opeet, gaat alle aandacht van de zesjarige Ivar Bult uit Deventer naar de bellen die Frans van de Kamp blaast. Ivar is, samen met zijn moeder en broer, een van de vele bezoekers aan het Zeldzaam Mooi Evenement, zondag op het landgoed De Haere bij Olst.

"Wat vind je nu zo mooi aan die bellen?" Geen antwoord van Ivar, maar zijn broer roept: "De kleuren van de regenboog, het zijn regenboogbellen!" Vervolgens proberen beide jongens al springend de bellen stuk te maken. Lachend kijkt bellenblaasman Van de Kamp toe.

Gebeurt dat vaker dat de kinderen de bellen kapot proberen te maken? "Jazeker. Kinderen proberen dat altijd. Ouders genieten van de bellen en roepen dan de kinderen terug." Hoe kom je erbij om, als volwassene, bellen te gaan blazen? "Eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Ik ben gek op 3D fotografie en kwam op het idee om bellen te fotograferen. Ik kon vervolgens niet het juiste sop vinden, dat werd een zoektocht. En nadat ik wel de juiste bellenblaasvloeistof had, ging ik achter in de tuin oefenen met bellen blazen."

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Salland