Bewoners van de aardehuizen in Olst trekken aan de bel bij de gemeente Olst-Wijhe. Ze vrezen dat er landbouwgif vlak naast hun huis gebruikt wordt en willen graag een bufferstrook naast hun wijk in beheer nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de aardehuizen in Olst trekken aan de bel bij de gemeente Olst-Wijhe. Ze vrezen dat er landbouwgif vlak naast hun huis gebruikt wordt en willen graag een bufferstrook naast hun wijk in beheer nemen. © FOTO HISSINK

Bewoners aardehuizen in Olst vrezen ‘branderige ogen en opgezette klieren’ van landbouwgif op naastgelegen akker

videoBewoners van de aardehuizen in Olst vrezen dat er vlak naast hun huizen landbouwgif gespoten gaat worden. Waar de eigenaar van de akker naast de aardehuizen eerder nog een groene buffer liet tussen huizen en de landbouwgrond die hij gebruikte, is onlangs de complete akker omgeploegd voor landbouwgebruik. Omdat de gemeente Olst-Wijhe eigenaar is van een deel van de akker, willen de aardehuisbewoners dat de gemeente meewerkt aan het creëren van een nieuwe bufferstrook. 

0 reacties

  1. Miscommunicatie gemeente Olst-Wijhe in Olasfa-dossier wekt verbazing: besluit commissie ligt er allang
    PREMIUM

    Miscommuni­ca­tie gemeente Olst-Wij­he in Olas­fa-dos­sier wekt verbazing: besluit commissie ligt er allang

    Omwonenden van het Olasfa-terrein in Olst reageren verbaasd op de reactie van de gemeente Olst-Wijhe in een eerder verhaal van de Stentor deze week. Daarin gaf de gemeente te kennen dat er tóch niet deze maand een advies ligt van de bezwarencommissie over het bezwaar van de omwonenden over de herontwikkeling van het terrein. ,,Onzin, de uitspraak is al anderhalve week geleden bij ons binnengekomen’’, zegt Nees Westerhout, een van de omwonenden.

Salland