Bewoners van de aardehuizen in Olst trekken aan de bel bij de gemeente Olst-Wijhe. Ze vrezen dat er landbouwgif vlak naast hun huis gebruikt wordt en willen graag een bufferstrook naast hun wijk in beheer nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de aardehuizen in Olst trekken aan de bel bij de gemeente Olst-Wijhe. Ze vrezen dat er landbouwgif vlak naast hun huis gebruikt wordt en willen graag een bufferstrook naast hun wijk in beheer nemen. © FOTO HISSINK

Bewoners aardehuizen in Olst vrezen ‘branderige ogen en opgezette klieren’ van landbouwgif op naastgelegen akker

videoBewoners van de aardehuizen in Olst vrezen dat er vlak naast hun huizen landbouwgif gespoten gaat worden. Waar de eigenaar van de akker naast de aardehuizen eerder nog een groene buffer liet tussen huizen en de landbouwgrond die hij gebruikte, is onlangs de complete akker omgeploegd voor landbouwgebruik. Omdat de gemeente Olst-Wijhe eigenaar is van een deel van de akker, willen de aardehuisbewoners dat de gemeente meewerkt aan het creëren van een nieuwe bufferstrook. 

0 reacties

 1. Hoop op behoud naoorlogse noodwoningen in Olst nog niet opgegeven: monumentenstatus aangevraagd
  PREMIUM

  Hoop op behoud naoorlogse noodwonin­gen in Olst nog niet opgegeven: monumenten­sta­tus aange­vraagd

  Woningcorporatie SallandWonen wil niets liever dan zo snel mogelijk bouwen aan de Olsterkampweg, maar daarvoor moeten wel 20 naoorlogse noodwoningen tegen de vlakte. De gemeente heeft geen bezwaar tegen de sloopkogel, en toch blijven de 71-jarige huisjes voorlopig nog even staan. De landelijke erfgoedvereniging Heemschut heeft namelijk de monumentenstatus aangevraagd om 4 van de 20 huisjes voor Olst te behouden. ,,Dit kan een voorbeeld zijn voor de rest van Nederland’’, zegt Gijs van Elk van de erfgoedvereniging.
 2. Hoe een nieuwbouwhuis in Wijhe een hoofdpijndossier werd: ‘Ik verwacht dat ze tot de hoogste rechter zullen gaan’
  PREMIUM

  Hoe een nieuwbouw­huis in Wijhe een hoofdpijn­dos­sier werd: ‘Ik verwacht dat ze tot de hoogste rechter zullen gaan’

  Aan de Wijhendaalseweg in Wijhe is een nieuwbouwhuis 30 centimeter te dicht op de erfgrens gebouwd. De gemeente Olst-Wijhe zit met deze situatie in haar maag. Moet ze handhaven of niet? Het laatste standpunt: nee, de gemeente gaat niet handhaven en wil de situatie legaliseren. Dat besluit wordt nu door de buren aangevochten bij de rechtbank. ,,Dit kan nog wel twee of drie jaar duren’’, zegt burgemeester Ton Strien. Hoe een nieuwbouwhuis een hoofdpijndossier werd.
 1. De Stentor Week Update | Steekpartij Zwolle en GA Eagles promoveert
  Play
  VIDEO

  De Stentor Week Update | Steekpar­tij Zwolle en GA Eagles promoveert

  16 mei
 2. Mikos Gouka: ‘Applaus haalde angel eruit’
  Play

  Mikos Gouka: ‘Applaus haalde angel eruit’

Salland