In Elshof creëren 11 aaneengesloten erven een soort 'minicultuur' waarin erfvogels goed kunnen gedijen. Op de foto André Nijboer (voorgrond), en bewoners Anne Marie Kers en Floris Hendriks op de achtergrond.
Volledig scherm
PREMIUM
In Elshof creëren 11 aaneengesloten erven een soort 'minicultuur' waarin erfvogels goed kunnen gedijen. Op de foto André Nijboer (voorgrond), en bewoners Anne Marie Kers en Floris Hendriks op de achtergrond. © Lenneke Lingmont

Bewoners Elshof maken hun erf aantrekkelijk voor erfvogels: ‘We willen terug naar de jaren 60’

Heggen planten, kikkerpoelen graven en houtsingels creëren. Op elf erven in buurtschap Elshof wordt hard gewerkt aan de biodiversiteit. Met een flinke subsidie van de provincie en veel inzet van de bewoners worden de erven zo weer een aantrekkelijke plek voor erfvogels zoals uilen, zwaluwen en roodborstjes. ,,Steeds meer mensen hebben het gevoel dat er iets moet veranderen om de planeet leefbaar te houden’’, zegt André Nijboer van Plaatselijk Belang Elshof.

 1. Sallandse jagers schieten eenden in nood te hulp: ‘In een korf kunnen kuikens veilig opgroeien’
  PREMIUM

  Sallandse jagers schieten eenden in nood te hulp: ‘In een korf kunnen kuikens veilig opgroeien’

  Om Sallandse eenden en vooral hun kroost beter te beschermen tegen roofdieren en extreem weer, zijn er op verschillende plekken eendenkorven in het water geplaatst. De Wild Beheer Eenheden (WBE) IJsselstreek Salland en Heeten hebben zich ontfermd over het plaatsen van de veilige havens voor eenden. ,,Zo vergroten we de kans dat de kuikentjes groot worden’’, zegt Arie Oosterbroek.
 2. Pontjes in regio gaan stuk voor stuk uit de vaart, behalve in Deventer: ‘Wij kunnen veel water aan’
  PREMIUM

  Pontjes in regio gaan stuk voor stuk uit de vaart, behalve in Deventer: ‘Wij kunnen veel water aan’

  De één na de andere IJsselpont gaat door het hoge water uit de vaart. Het veer bij Brummen ligt er sinds maandag uit, net als de pont Dieren-Olburgen. Vanaf woensdag is de overtocht bij Wijhe gestremd. In Deventer blijft de heen-en-weer gewoon varen, voorspelt IJssel-icoon Geert Scheers. ,,Zo gek als in 2011, toen we de pont in moesten zetten om het IJsselhotel bereikbaar te houden, gaat het dit keer niet worden.”
 1. SEH-arts Sabine Wittens maakt zich zorgen om derde golf
  Play

  SEH-arts Sabine Wittens maakt zich zorgen om derde golf

 2. Tweehonderd doodskisten met lichamen vallen in zee na instorten klif
  Play

  Tweehon­derd doodskis­ten met lichamen vallen in zee na instorten klif

Salland