Volledig scherm
Terrein Overkempe in Olst © Google streetview

Bewoners Overkempe tijdelijk
naar Stevenskamp in Heeten

Twaalf bewoners van zorginstelling Overkempe in Olst krijgen vijf maanden onderdak in zorgcentrum Stevenskamp in Heeten. Overkempe verbouwt intussen drie vleugels op haar terrein tot huisvesting voor kleinere groepen. De eerste bewoners kunnen volgende week terecht in een vernieuwde vleugel, deze zomer volgen de anderen.

De bewoners van Overkempe komen in twee groepen van zes terecht in woonzorgcentrum de Stevenskamp in Heeten, onderdeel van Zorg Groep Raalte. De groep kon niet elders op Overkempe worden ondergebracht, noch bij een andere vestiging van de zorggroep van Overkempe. Waarna ZGR te hulp schoot.

De verbouwing op Overkempe treft achttien van de honderd bewoners op het terrein bij de Boskamp. Volgens locatiemanager Ronald van Aalten gaat het om de oudste en meest zorgintensieve bewoners. De achttien woonden tot nu toe in twee groepen van negen. Straks zijn dat drie groepen van zes, met meer rust en begeleiding.

De jongste bewoner van Overkempe is 18 jaar, een klein aantal is in de zeventig, een grote groep tussen de 40 en 55 jaar. Elders in Olst heeft Overkempe 35 cliënten onder haar hoede.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Salland