Op het grasveld achter de Grutto (midden op de foto, tussen de twee woonwijken) komt een nieuw park. Op de schetsen staan zulke hoge heggen en bomen ingetekend, dat de bewoners naast het park vrezen voor hun uitzicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het grasveld achter de Grutto (midden op de foto, tussen de twee woonwijken) komt een nieuw park. Op de schetsen staan zulke hoge heggen en bomen ingetekend, dat de bewoners naast het park vrezen voor hun uitzicht. © FOTO HISSINK

Bewoners van de Grutto in Wijhe kunnen fluiten naar groenstrook: grond wordt onderdeel van nieuw park

Bewoners die pal aan het toekomstige park Woeste Wijhe wonen, kunnen een strook grond tussen hun woning en het nieuwe park niet kopen of huren van de gemeente Olst-Wijhe. De buren wilden dit graag, omdat ze vrezen voor hun vrije uitzicht, maar de grond wordt definitief onderdeel van het park, beslist de gemeente.

 1. Duizenden euro's compensatie voor omwonenden giftig Olasfa-terrein Olst, maar dossier nog niet gesloten
  PREMIUM

  Duizenden euro's compensa­tie voor omwonenden giftig Olas­fa-ter­rein Olst, maar dossier nog niet gesloten

  Meer dan dertig huishoudens rond het voormalige terrein van de Olster Asfalt Fabriek (Olasfa) in Olst krijgen wederom een compensatie van de provincie Overijssel. Door de jarenlange sanering van het giftige terrein en de vertraging die het met zich meebracht, ontvangen omwonenden maximaal 3.000 euro compensatie voor het verminderde woongenot van de afgelopen jaren. Maar daarmee is het Olasfa-dossier nog lang niet gesloten. Een bezwaar van de omwonenden over de ontwikkelingen op het terrein loopt nog steeds.
 2. Nachtje aan de Loswal in Wijhe wordt flink duurder: ‘Belachelijk, de voorzieningen blijven ver achter’
  PREMIUM

  Nachtje aan de Loswal in Wijhe wordt flink duurder: ‘Belache­lijk, de voorzienin­gen blijven ver achter’

  Als je met de boot aanlegt bij de Loswal in Wijhe, dan betaal je daar vanaf dit jaar per dag geen 9,80 euro, maar 15 euro voor. Ook de camperplekken worden flink duurder. Watersportliefhebbers vinden deze verhoging niet in verhouding staan tot de voorzieningen aan de IJsselkade in Wijhe. ,,Er is geen stroom, geen wifi en de trailerhelling is nauwelijks bruikbaar. Dit is te gek voor woorden’’, zegt Manuela Timmer uit Olst.
 1. Spectaculaire beelden van vliegende Britse marinier
  Play

  Spectacu­lai­re beelden van vliegende Britse marinier

 2. 50Plus verdwijnt uit Tweede Kamer: Den Haan stapt op en neemt zetel mee
  Play

  50Plus verdwijnt uit Tweede Kamer: Den Haan stapt op en neemt zetel mee

Salland