Het gezin Aussen in een bootje op de IJssel.
Volledig scherm
Het gezin Aussen in een bootje op de IJssel. © Verenigd Comite Wijhe

Bij hoge uitzondering mag Wijhe struikelstenen leggen zonder bedenker Gunter Demnig

Lange tijd leek het erop dat de struikelstenen voor de familie Aussen uit Wijhe niet voor mei 2020 gelegd konden worden, omdat bedenker Gunter Demnig van de zogenaamde Stolpersteine eerder geen gaatje in zijn drukke agenda heeft. Na veel heen en weer schrijven heeft het  Verenigd Comité Wijhe toch toestemming van de Duitse kunstenaar gekregen om de stenen te leggen zonder dat hij daarbij aanwezig is.

 1. Trainen in garage is goed genoeg voor krachtpatser Martijn de Weerd
  PREMIUM

  Trainen in garage is goed genoeg voor krachtpat­ser Martijn de Weerd

  Martijn de Weerd uit Wijhe was helemaal klaar voor de titel Sterkste Man van Nederland 2020. Tot twee keer toe gooide corona roet in het eten. Kwalificatiewedstrijden werden afgelast, zijn sportschool ging dicht en moest hij verder trainen in zijn garage. ,,In de hoop dat het de volgende keer wel door zou gaan. Als die dan ook wordt afgelast dan is dat best zuur ja’’. Een kleine troost. De krachtpatser is dit jaar in zijn woonplaats genomineerd voor de Kei van Wijhe.
 2. Donkere wolken boven Nicolaaskerk in Lettele door verwachte sluiting: ‘Water staat aan de lippen’
  PREMIUM

  Donkere wolken boven Nicolaas­kerk in Lettele door verwachte sluiting: ‘Water staat aan de lippen’

  ,,De storm treft onze kerk ook”, spreekt pastoor Ronald Cornelissen. Het zijn roerige tijden voor de katholieke kerken in Deventer en Salland. Nadat Parochie Heilig Kruis besloot om zeven Sallandse kerken de komende jaren te sluiten, volgt kort daarop een volgende sluitronde bij de Heilige Lebuinus Parochie in Deventer en omstreken. In Lettele vreest men voor de Heilige Nicolaaskerk.

Salland