Het gezin Aussen in een bootje op de IJssel.
Volledig scherm
Het gezin Aussen in een bootje op de IJssel. © Verenigd Comite Wijhe

Bij hoge uitzondering mag Wijhe struikelstenen leggen zonder bedenker Gunter Demnig

Lange tijd leek het erop dat de struikelstenen voor de familie Aussen uit Wijhe niet voor mei 2020 gelegd konden worden, omdat bedenker Gunter Demnig van de zogenaamde Stolpersteine eerder geen gaatje in zijn drukke agenda heeft. Na veel heen en weer schrijven heeft het  Verenigd Comité Wijhe toch toestemming van de Duitse kunstenaar gekregen om de stenen te leggen zonder dat hij daarbij aanwezig is.

 1. Vader en dochter uit Olst stralen in muziekfilm over corona: ‘Als je hun verhaal kent, komt het nog harder binnen’
  PREMIUM

  Vader en dochter uit Olst stralen in muziekfilm over corona: ‘Als je hun verhaal kent, komt het nog harder binnen’

  Yosina Roemajauw (14) en haar vader Decky uit Olst vormen het stralende middelpunt van de muziekfilm Heb het leven lief. De Sallandse muziek- en dansfilm wordt op meerdere plekken vertoond en is afgelopen weekeinde tweemaal te zien geweest in de Koningskerk in Deventer. Centraal thema: het virus dat Decky Roemajauw er bijna onder kreeg. ,,Het was heel heftig.”
 2. Geen grondruil naast aardehuizen in Olst om gifvrije zone te creëren: ‘Wat doet de gemeente nou moeilijk?’
  PREMIUM

  Geen grondruil naast aardehui­zen in Olst om gifvrije zone te creëren: ‘Wat doet de gemeente nou moeilijk?’

  Om het gebruik van landbouwgif zo ver mogelijk van de aardehuizen in Olst weg te houden, willen de bewoners van de ecologische wijk dolgraag een strook grond naast hun huizen in beheer krijgen. Maar daar hebben ze de gemeente Olst-Wijhe voor nodig. De gemeente werkt echter niet mee aan een voorgestelde grondruil om een gifvrije bufferzone mogelijk te maken. ,,Ik snap echt niet waarom ze zo moeilijk doen’’, zegt aardehuisbewoner Estella Franssen.

Salland