Arva Specerijen in Wijhe.
Volledig scherm
PREMIUM
Arva Specerijen in Wijhe. © Ronald Hissink

Boete dreigt voor Arva Specerijen na stofexplosie in Wijhe waarbij meerdere gewonden vielen

met videoDe Nederlandse Arbeidsinspectie legt mogelijk een boete op aan Arva Specerijen in Wijhe. De fabriek lag de afgelopen twee jaar onder het vergrootglas van de inspectie na een stofexplosie in september 2019. Daarbij raakten meerdere medewerkers gewond. Hoe de explosie kon gebeuren, blijft nog een raadsel. 

1 reactie

 • J Verboom

  2 maanden geleden
  Uit praktijkervaring leert dat de NAI erbij boeterapporten er twee jaar overdoet, het klopt trouwens niet dat er geen totale openbaarheid is, bijzondere sectoren zoals overtredingen op de WAV en Wml worden wel gepubliceerd
 1. Anderhalf jaar na stofexplosie in Wijhe: wat ging er mis in de maalderij van Arva Specerijen?
  PREMIUM
  VIDEO

  Anderhalf jaar na stofexplo­sie in Wijhe: wat ging er mis in de maalderij van Arva Specerijen?

  Wat gebeurde er exact op 11 september 2019 bij Arva Specerijen in Wijhe? Een stofexplosie zorgde ervoor dat 3 medewerkers gewond raakten en naar het ziekenhuis moesten. De Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) begon een onderzoek naar het bedrijfsongeval, maar na bijna twee jaar is dat onderzoek nog niet afgerond. Waarom duurt dat zo lang? ,,Hoe langer het onderzoek duurt, hoe meer effect het heeft op de uiteindelijke maatregel’’, zegt bestuursrechtadvocaat Remko Wijling.

Salland