Boom hier, struik daar: inwoners uit Olst stropen mouwen op en maken van de Kneu een ‘groen lint’

VIDEOEen kale, ietwat troosteloze straat wordt omgedoopt tot een groen lint. Eetbaar Olst-Wijhe zorgt er samen met Olstenaren en andere hulptroepen voor dat de Kneu in Olst-Zuid een groene oase wordt. Na goedkeuring van de gemeente Olst-Wijhe zijn een kleine veertig man zaterdagochtend druk bezig met het planten van bomen en struiken en worden de bermen ingezaaid. ,,Als je richting Olst rijdt, ga je dit hoe dan ook zien’’, zegt Fransjan de Waard, een van de initiatiefnemers. 

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Deze mensen vertellen openhartig over het grote verlies dat hen trof: ‘Ze laat een diep gat achter’
  PREMIUM
  Lezers over de dood

  Deze mensen vertellen openhartig over het grote verlies dat hen trof: ‘Ze laat een diep gat achter’

  De dood hoort bij het leven, zoals hagelslag bij het ontbijt hoort. En dus wordt Allerzielen of de Dag van de Doden op 2 november in veel (katholieke) landen uitgebreid gevierd. In ons eigen landje is dat anders en houden we de ‘Man met de Zeis’ het liefst op afstand. Vier dappere de Stentor-lezers denken daar anders over en leggen openhartig hun verdriet en hun ziel bloot. ,,Hoezo ‘een plekje geven’? Ik wil hem juist zo veel mogelijk herinneren.’’