Volledig scherm
Basisschool De Klimboom, een van de twee basisscholen op de Boskamp. © Gerard Vrakking

Boskamp eist meer actie van gemeente bij onderzoek naar toekomst scholen

Inwoners van de Boskamp willen meer visie van de gemeente in de discussie over de toekomst van de basisscholen in de gemeente. 

Die moet niet aan de zijlijn staan, maar zelf zeggen hoe ze denkt over de gevolgen van het eventuele vertrek van scholen uit het dorp en alternatieven daarvoor, zoals een combinatie van een school en het plaatselijke zorgcentrum Willibrord.

Dat lieten ze dinsdagavond weten tijdens het jaarlijkse kernenbezoek van het college. Ook de Belangengroep Beter Boskamp, de plaatselijke belangenvereniging, wil die discussie. 

Die had de toekomst van de scholen aangekondigd als een van de onderwerpen van de avond, maar liet meteen weten dat er later dit voorjaar een speciale bijeenkomst komt over de toekomst van de scholen. Daar zijn ook de directeuren van de beide Boskampse basisscholen met hun schoolbesturen aanwezig.

Alternatieven

In Olst en omgeving koersen de openbare en bijzondere schoolbesturen aan op het clusteren van de scholen in Olst, Den Nul en de Boskamp op een gezamenlijke plek in Olst. Inwoners van de Boskamp willen dat er ook naar alternatieven moet worden gekeken en naar de toekomst van de Boskamp. 

Ze noemden een herontwikkeling op de huidige plek van de scholen in combinatie met woningbouw, kleine kantoren en het naastgelegen zorgcentrum Willibrord om zo de leefbaarheid in het dorp op peil te houden. Ze willen dat de gemeente tijdens de scholenavond alsnog met een totaalvisie komt.   

Salland