Gebiedsontwikkelaar Alex Sievers werkt aan een dorpsagenda voor de Boskamp waarin plannen samenkomen voor de leegkomende scholen, de kerk en wensen van de bewoners.
Volledig scherm
PREMIUM
Gebiedsontwikkelaar Alex Sievers werkt aan een dorpsagenda voor de Boskamp waarin plannen samenkomen voor de leegkomende scholen, de kerk en wensen van de bewoners. © Ronald Hissink

Boskamp stelt eigen dorpsagenda op: ‘Iedereen moet zich beetje verantwoordelijk voelen voor de toekomst’

De kerk verdwijnt, de scholen zijn vertrokken en ook de woonzorglocatie is niet meer helemaal van deze tijd. Hoe combineer je dat met de vraag naar wonen voor jongeren en zorg voor ouderen? En wat vinden de bewoners van Boskamp zelf over de toekomst van hun dorp? Op 5 maart kan iedereen in Boskamp meepraten.

 1. Minister stopt ziekmakende wolken van gas uit tankers: ‘Dit kan niet en wil niemand’
  PREMIUM
  Met video
  2

  Minister stopt ziekmaken­de wolken van gas uit tankers: ‘Dit kan niet en wil nie­mand’

  Goed nieuws voor iedereen die wel eens op het water zit en bewoners van dorpen langs rivieren, kanalen en meren. Minister Mark Harbers verwacht dat het ongecontroleerd varend lozen van kankerverwekkende gassen door binnenvaarttankers uiterlijk vanaf volgend jaar verboden is. Dat zei hij in Lelystad, waar hij sprak met allerlei betrokken partijen en een proefinstallatie bekeek die de giftige gassen veilig uit schepen kan halen.

Salland