Gebiedsontwikkelaar Alex Sievers werkt aan een dorpsagenda voor de Boskamp waarin plannen samenkomen voor de leegkomende scholen, de kerk en wensen van de bewoners.
Volledig scherm
PREMIUM
Gebiedsontwikkelaar Alex Sievers werkt aan een dorpsagenda voor de Boskamp waarin plannen samenkomen voor de leegkomende scholen, de kerk en wensen van de bewoners. © Ronald Hissink

Boskamp stelt eigen dorpsagenda op: ‘Iedereen moet zich beetje verantwoordelijk voelen voor de toekomst’

De kerk verdwijnt, de scholen zijn vertrokken en ook de woonzorglocatie is niet meer helemaal van deze tijd. Hoe combineer je dat met de vraag naar wonen voor jongeren en zorg voor ouderen? En wat vinden de bewoners van Boskamp zelf over de toekomst van hun dorp? Op 5 maart kan iedereen in Boskamp meepraten.

 1. Dorpshart Boskamp moet weer bruisen met plannen voor school, kerkgebouw en nieuwe woningen
  PREMIUM

  Dorpshart Boskamp moet weer bruisen met plannen voor school, kerkgebouw en nieuwe woningen

  Het bevindt zich nog allemaal in een pril stadium, maar de gemeente Olst-Wijhe is in gesprek met belanghebbenden over de toekomst van de Boskamp. Woningbouwplannen, vertrokken basisscholen en een kerk die binnen enkele jaren leeg komt te staan. Alle ontwikkelingen worden bijeen geveegd om een ‘Hart van de Boskamp’ te ontwikkelen. ,,De planning kwam in een stroomversnelling toen de scholen eerder dan verwacht vertrokken.’’
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.