De Bongerd in Boerhaar is een van de scholen die gaat verdwijnen als het kindcentrum in Wijhe in 2024 in gebruik wordt genomen (archieffoto).
Volledig scherm
PREMIUM
De Bongerd in Boerhaar is een van de scholen die gaat verdwijnen als het kindcentrum in Wijhe in 2024 in gebruik wordt genomen (archieffoto). © Gerard Vrakking

Bouw kindcentrum voor basisscholen bij SPOC in Wijhe gaat ruim 10 miljoen kosten

De bouw van het nieuwe kindcentrum op het SPOC in Wijhe gaat tussen de 10,2 en 10,8 miljoen euro kosten. Dat blijkt uit het nieuwste informatiememorandum van de gemeente Olst-Wijhe. In het kindcentrum komen de gefuseerde basisschool De Wijhe en de fusieschool van De Matzer, De Bongerd en de St. Jozef die op 1 augustus start.

 1. Wijhese winkelstraat komt weer langzaam tot leven: ‘Afgelopen tijd heeft ons ook nieuwe dingen gebracht’
  PREMIUM

  Wijhese winkel­straat komt weer langzaam tot leven: ‘Afgelopen tijd heeft ons ook nieuwe dingen gebracht’

  De kerstverlichting brandt maar toch oogt de Langstraat in Wijhe somber en verlaten op de ochtend van 15 december 2020. De ondernemers zitten binnen en verwerken het nieuws van de avond ervoor: patsboem, de winkel vijf weken op slot. ,,Dat het uiteindelijk meer dan vijftien weken zou worden, zelfs bijna twintig, had ik toen niet kunnen denken”, zegt Sytze Schippers van de Primera nu.
 1. Zware crash bij Ugchelen, inzittenden auto spoorloos
  Play

  Zware crash bij Ugchelen, inzitten­den auto spoorloos

 2. Dieren leggen het loodje op kinderboerderij Kampen: 'Voer ze niet!!'
  Play

  Dieren leggen het loodje op kinderboer­de­rij Kampen: 'Voer ze niet!!'

Salland