Volledig scherm
© ANP

Bromfietser scheurt over de dijk bij Welsum en moet rijbewijs inleveren

Een bromfietser heeft vanmiddag zijn rijbewijs moeten inleveren. De bestuurder reed veel te hard over de IJsseldijk bij Welsum.

De bestuurder werd gepakt met een gemiddelde snelheid van 89 km/uur, terwijl de bromfietser maximaal 45 km/uur mocht rijden op de IJsseldijk. De verkeerspolitie meldde dat de pieksnelheid rond de 100 km/uur lag.

De bromfietser werd na de snelheidscontrole aan de kant van de weg gezet. De bestuurder kon zijn rijbewijs gelijk inleveren en kreeg een proces-verbaal. Justitie beslist op een later moment over de strafmaat. Daarnaast kreeg de bromfiets een melding op het kenteken. De bromfiets mag de openbare weg niet meer op en moet eerst worden gekeurd. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Corteo moet spelers GA Eagles hart onder de riem steken voor  thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch
    Video

    Corteo moet spelers GA Eagles hart onder de riem steken voor thuiswed­strijd tegen FC Den Bosch

    Voorafgaand aan de play-off-wedstrijd GA Eagles- FC Den Bosch trok deze zondagochtend een corteo door de stad. Corteo? Ja, dit begrip is overgewaaid uit Italië: een stoet supporters maakt al zingend een mars naar het stadion, waarbij in de voorste geledingen meestal een grote spandoek mee wordt gevoerd. Bedoeling vandaaag: het elftal van GA Eagles nog een extra boost te geven voor de belangrijke wedstrijd vanmiddag tegen de Brabanders.

Salland