Het sportcafé de Hooiberg.
Volledig scherm
Het sportcafé de Hooiberg. © Google Streetview

Buren sportcafé De Hooiberg krijgen gelijk: gemeente Olst-Wijhe moet huiswerk overdoen

Het dossier rond de activiteiten van sportcafé De Hooiberg in Olst is nog niet gesloten. De bestuursrechter in Zwolle heeft na bezwaren van de overburen besloten dat B en W van de gemeente Olst-Wijhe hun huiswerk over moeten doen met betrekking tot de verleende vergunning en nauwkeuriger moeten omschrijven wat wel of niet is toegestaan.

 1. Verenigingen willen zelf kantine draaien in voormalig sportcafé De Hooiberg in Olst. ‘Beter dan cola onder tl-licht’
  PREMIUM

  Verenigin­gen willen zelf kantine draaien in voormalig sportcafé De Hooiberg in Olst. ‘Beter dan cola onder tl-licht’

  Een kopje koffie of een glaasje cola onder tl-verlichting in een zaaltje dat bedoeld is voor vergaderingen. Voor verenigingen die sporten in sporthal De Hooiberg in Olst is het al een jaar realiteit. De gebruikers van de sporthal willen nu zelf het voormalige sportcafé als kantine gaan runnen. ,,We willen snel weer kunnen proosten op een overwinning”, zegt volleybalster Eva Saris.
 2. Dankzij oproep van raadslid uit Olst-Wijhe komt er hulp voor verstandelijk gehandicapte in stemhokje
  PREMIUM

  Dankzij oproep van raadslid uit Olst-Wij­he komt er hulp voor verstande­lijk gehandicap­te in stemhokje

  Niemand mag mee in het stemhokje als je tijdens de verkiezingen je stem uit gaat brengen. Dat maakt dat stemmen een lastig verhaal wordt voor verstandelijk gehandicapten die wel stemrecht hebben. Daarom vindt Petra Koekkoek, raadslid van de PvdA in Olst-Wijhe, dat er ondersteuning moet komen voor deze groep en dat er iemand mee mag achter het gordijntje van het stemhokje. Het kabinet reageert nu enthousiast en wil experimenteren.

Salland