Driek ter Beek vindt het onrechtvaardig dat andere marktkooplieden hun waren nog steeds niet mogen verkopen. ,,Er staat een kraam bij ons op de markt die wel hondenvoer mag verkopen maar geen halsbanden. De regels die gelden voor de markt zijn te zot voor woorden.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Driek ter Beek vindt het onrechtvaardig dat andere marktkooplieden hun waren nog steeds niet mogen verkopen. ,,Er staat een kraam bij ons op de markt die wel hondenvoer mag verkopen maar geen halsbanden. De regels die gelden voor de markt zijn te zot voor woorden.’’ © FOTO HISSINK

Burgemeester Olst-Wijhe over ‘oneerlijke situatie’ marktkraamhouders: ‘De markt is wat anders dan de winkel’

Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe vindt het wel degelijk een verschil of er schoenen in de winkel worden verkocht, of op de markt. Dit geeft hij aan in een reactie op vragen van Gemeentebelangen Olst-Wijhe. Die partij vindt dat ook non-food kramen op de markt weer open moeten kunnen. ,,Waar ruimte is moeten we die gebruiken, maar in alle realiteit is er nog weinig ruimte’’, schrijft Strien.

 1. Verenigingsleven nu misschien op zijn gat, maar nieuwe voorzitter SC Overwetering uit Olst kijkt alleen maar vooruit
  PREMIUM

  Vereni­gings­le­ven nu misschien op zijn gat, maar nieuwe voorzitter SC Overwete­ring uit Olst kijkt alleen maar vooruit

  In tijden van corona wordt een voorzittershamer in stilte doorgegeven. Dat merkten Ferco van Breukelen en Mark van Gurp vorige week. Laatstgenoemde neemt het stokje bij SC Overwetering na negen jaar over. Hoewel de club dit jaar door corona voor het eerst een niet-sluitende begroting moet inleveren, investeert de Olster omnivereniging in zichzelf en het complex.
 2. Wandelend op zoek naar het antwoord: Waarom staan er in Olst en Wijhe nauwelijks winkelpanden leeg?
  PREMIUM

  Wandelend op zoek naar het antwoord: Waarom staan er in Olst en Wijhe nauwelijks winkelpan­den leeg?

  De winkelgebieden van Olst en Wijhe zijn nauwelijks te vergelijken. Van de knusse historische Langstraat in Wijhe tot het ruim opgezette en modernere winkelcentrum in Olst. Één ding hebben ze gemeen: er staan niet veel winkelpanden leeg. Hoe kan dat? Wethouder Hans Olthof vertelt wandelend door Olst wat er te zien is van de inspanningen die worden gedaan om de winkelgebieden aantrekkelijk te houden.
 3. Regionale marktkooplui in non-food verheffen hun stem voor gelijke regels: ‘Ik betwijfel of we overleven’
  PREMIUM

  Regionale marktkoop­lui in non-food verheffen hun stem voor gelijke regels: ‘Ik betwijfel of we overleven’

  Ze ervaren nog altijd schreeuwende rechtsongelijkheid. De marktkooplui van non-food (alles dat niet eetbaar is), mogen hun waren nog steeds niet verkopen, terwijl andere ondernemers hun klanten wél mogen bedienen, al dan niet op afspraak. Marktkooplieden uit de regio vestigen hun hoop daarom op protesten en een eventuele rechtsgang, want ze dreigen aan de coronamaatregelen ten onder te gaan.
 1. Dronken vader uit Olst die slachtoffer liet liggen moet cel in en is 3 jaar zijn rijbewijs kwijt

  Dronken vader uit Olst die slachtof­fer liet liggen moet cel in en is 3 jaar zijn rijbewijs kwijt

  Zeven maanden celstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk, een werkstraf van 240 uur en een rijverbod van 3 jaar. Dat is de straf die Raoul K. (32) uit Olst vrijdag kreeg van de rechtbank in Almelo. K. reed op 18 december 2018 onder invloed van drank met zijn auto een fietsende vrouw aan op het fietspad naast de Zwolseweg. Zonder zich te bekommeren om het zwaar gewonde slachtoffer reed hij vervolgens door.
 2. Volop actiebereidheid in Oost-Nederland tegen motorlawaai: ‘Het hoeft gewoon niet, die herrie’
  PREMIUM
  4

  Volop actiebe­reid­heid in Oost-Nederland tegen motorla­waai: ‘Het hoeft gewoon niet, die herrie’

  Terwijl deze week het lenteweer voor veel vrolijke gezichten zorgt, komen verschillende actiegroepen in Oost-Nederland in actie. Ze eisen dat overheden snel maatregelen nemen tegen het lawaai dat een steeds groter wordende groep motorrijders produceert. In Deventer ligt zelfs al een heel plan klaar. ,,Het is gewoon machogedrag van mannen die dat getril en kabaal lekker vinden.’’
 3. Redt de Randstad de Sallandse dorpsschool? ‘We zien dat er meer gezinnen ‘van buiten’ komen’
  PREMIUM

  Redt de Randstad de Sallandse dorps­school? ‘We zien dat er meer gezinnen ‘van buiten’ komen’

  ,,Ook wij zien dat er tegen alle prognoses in andere bewegingen in leerlingenaantallen ontstaan dan ooit gedacht.’’ Een uitspraak van Bart de Grunt, directeur van de Sallandse scholenkoepel Mijnplein. De scholenkrimp in Salland lijkt af te vlakken. Is dit het begin van een kentering? En wat betekent dit voor de toekomst van de Sallandse scholen? ,,Dit kán een effect zijn van de trek naar het platteland’’, zegt plattelandssocioloog Bettina Bock.
 1. Meisje (17) komt om het leven bij aanrijding met vrachtwagen
  Play

  Meisje (17) komt om het leven bij aanrijding met vrachtwa­gen

 2. Megaproces Zwolse drugsoorlog van start: hier gaat het om
  Play

  Megaproces Zwolse drugsoor­log van start: hier gaat het om

Salland