Volledig scherm
Wesepe onthulling Oldo monument door burgemeester Ton Strien © Gerard Vrakking

Burgemeester Strien onthult
spoorlijn-monument in Wesepe

Op de plek waar van 1910-1935 de rails lag van de ‘OLDO' spoorlijn, dat staat voor de Overijsselsche Lokaalspoorwegmaatschappij Deventer-Ommen, is vandaag een monument onthuld dat herinnert aan het tijd dat er vanaf Deventer richting Diepenveen, Eikelhof, Wesepe, Raalte, Lemelerveld een trein reed met eindstation Ommen.  

Aanvankelijk reden er in die tijd vijf treinen per dag. Dat liep terug en door een bezuinigingsoperatie in de jaren dertig viel het doek voor vele lokaalspoorwegen. Op 14 mei 1935 reed de laatste trein van Ommen naar Deventer.

Het initiatief van de plaatsing van het monument kwam van het Weseper Erfgoed. Het monument is geplaatst aan het ‘Oude Spoorpad’, nu een fietspad nabij de Scholtensweg. De feestelijke onthulling werd zaterdag verricht door burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe. 

  1. Nu op z'n mooist: Paarse heidepracht op Sallandse Heuvelrug
    Video | Stuur je foto's

    Nu op z'n mooist: Paarse heide­pracht op Sallandse Heuvelrug

    Wie de bloeiende struikheide op de Sallandse Heuvelrug in volle glorie wil aanschouwen, die moet enige haast maken. Volgens boswachter Ine Nijveld is de paarse pracht nu op z’n mooist en is het uiterlijk begin september gedaan. Het huidige natuurschoon waardeert zij met een 8. Dit weekeinde zijn er diverse activiteiten voor jong en oud die een bezoek aan het natuurgebied extra de moeite waard maken.

Salland