Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe.
Volledig scherm
Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe. © Gemeente Olst-Wijhe

Burgemeesters in Salland roepen jeugd op: ‘Ga niet naar keten of schuren’

UPDATEEven geen biertje drinken met je vrienden in de keet. Proost ook niet op iemands verjaardag, maar ontmoet elkaar online. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, willen de burgemeesters van Raalte en Olst-Wijhe niet dat jongeren naar keten en schuren gaan om samen te komen.

Met deze oproep hoopt burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe ook de ouders aan te spreken. ,,Keten en schuren staan vaak op eigen terrein en de ouders moeten hun kinderen tegenhouden als ze naar een keet willen gaan”, zegt hij. ,,In de keten komen normaal gesproken jongeren bij elkaar in een kleine ruimte. Dat kan nu gewoon even niet. Jullie moeten ook allemaal een steentje bijdragen tijdens deze crisis.”

‘Kom niet samen’

Bij de gemeente Raalte komen veel vragen binnen volgens burgemeester Martijn Dadema. ,,Kunnen kinderen nog wel samen buiten spelen? Kunnen jongeren nog wel bij elkaar komen? Houd afstand. Organiseer geen verjaardagen of feestjes. Dat geldt speciaal voor jullie, jongeren.” Dadema benadrukt: hoe graag de jongeren ook bij elkaar willen komen, het is momenteel erg onverstandig. ,,Dus ontmoet elkaar online. Game samen of klets bij via FaceTime, maar kom niet samen. Ook niet in de keet.”

Burgemeester van Raalte, Martijn Dadema.
Volledig scherm
Burgemeester van Raalte, Martijn Dadema. © Gerard Vrakking

Gezond verstand

Strien wil hiermee de verspreiding van het virus geen kans geven. ,,Je hebt jezelf, je familieleden, maar ook anderen ermee door te dicht bij elkaar in de buurt te komen. We mogen het coronavirus geen verdere kans geven. Ik doe dan ook een beroep op het gezond verstand van iedereen.”

Salland