Volledig scherm
PREMIUM
Aan de rand van Heeten staan op een oppervlakte van zo'n 3,5 hectare een slordige 7750 zonnepanelen. SolarEnergyWorks wil tussen Heino, Raalte en Wijhe net buiten de buurtschap Elshof een zonneweide ontwikkelen van in totaal 20 hectare. © FOTO HISSINK

Buurtschap de Elshof bezorgd over plan voor zonneweide van 20 hectare ‘in de achtertuin’

De plannen van SolarEnergyWorks uit Utrecht voor een zonnepark van pakweg 20 hectare in het buitengebied van buurtschap de Elshof baart tientallen omwonenden zorgen. De buren zijn niet tegen zonne-energie, maar noemen een zonneweide van deze omvang ‘buitenproportioneel’ voor het landelijke gebied tussen Wijhe, Raalte en Heino.

Het gaat om project met een totale oppervlakte van 20 hectare, waarvan ongeveer 12 hectare aan zonnepanelen. Volgens ontwikkelaar  zou dit park jaarlijks ongeveer 5050 huishoudens van stroom kunnen voorzien. Ook levert dit plan een flink deel van de totale CO2-besparing voor de gemeente Olst-Wijhe, schetst projectmanager Paul Cuppens. ,,De doelstelling is 16.300 ton minder CO2-uitstoot voor de gehele gemeente. Dit park levert een besparing van ongeveer 7400 ton op, zo'n 40 procent van de doelstelling dus.”

Salland